Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.05.2018

Grci predložili Makedoncima kompromis, ali pod njihovim uslovom

Sputnik 24.05.2018
U Njujorku je u toku nova runda dijaloga o novom imenu Makedonije grčkog i makedonskog šefa diplomatije Nikosa Kocijasa i Nikole Dimitrova, uz posredovanje izaslanika UN Metju Nimica, prva nakon što se zvanična Atina ogradila od predloga „Republika… »

Palma dovodi 2.000 „Anđela pakla“ u Jagodinu

Sputnik 24.05.2018
U Jagodini će, od 29. maja do 5. juna u boraviti više od 2.000 bajkera, članova motociklističke grupe „Anđeli pakla“ iz celog sveta, a povodom održavanja godišnjeg skupa moto-grupe „Anđeli pakla“, koji će ove godine biti održan u tom… »

Džonson se požalio: Baci kamen u Kensington i pogodićeš oligarha

Sputnik 24.05.2018
Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson u razgovoru sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovom (Vovanom) i Aleksejem Stoljarovom (Leksusom) rekao je da London proučava mogućnost uvođenja novih sankcija oligarsima. Jedan od komičara se… »

Kakav će biti odgovor Srbije na brutalnu hrvatsku pljačku

Sputnik 24.05.2018
U Hrvatskoj cene da Evropski sud za ljudska prava može da donese presudu u korist neke od srpskih firmi, što bi onda, po principu presedana, moglo da znači povratak imovine svim srpskim preduzećima. Zato je odlučila da to predupredi i donese zakon… »

Putin: Priznaćemo istragu o padu MH17 ako budemo učestvovali u njoj

Sputnik 24.05.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da Rusija može da prizna rezultate istrage o padu MH17 samo ako u njoj bude punopravno učestvovala. „Mi smo od početka predlagali zajednički rad na istrazi o toj tragediji, ali na naše iznenađenje, nas u… »

Kako će Kim Džong Un odgovoriti Trampu?

Sputnik 24.05.2018
Događaje koji su obeležili prethodnu nedelju komentariše u emisiji Radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ istoričar Saša Adamović. Da li je izveštaj o padu malezijskog „boinga“ i blokada ruskih medija u Ukrajini nastavak propagandne… »

Najmoćnija evropska država protiv Tačijevih „briselskih planova“

Sputnik 24.05.2018
Najmoćnija država Evrope Nemačka, sa velikom ulogom u razgovorima Kosovo—Srbija, protivi se planovima Hašima Tačija kada je reč o njegovoj vodećoj ulozi u tim razgovorima, prenosi prištinski „Ekspres“. „Čak ni atmosfera sastanka… »

„Sveti Gral olupina“ — 17 milijardi dolara „isplivalo“ posle 300 godina

Sputnik 24.05.2018
Ostaci španskog broda iz 16. veka koji su štitile desetine bronzanih topova otkriveni su pre dve godine, ali su detalji o onome što je brod prenosio otkriveni tek danas. „Sveti Gral brodoloma“, kako se brod „San Hoze“ često naziva, bio je na… »

Putin oštro odgovorio francuskom novinaru

Sputnik 24.05.2018
Ruski novinar Kiril Višinski je u Ukrajini optužen za izdaju države zbog svog novinarskog rada, čudno da njegove evropske kolege ne interesuje njegova sudbina za razliku od sudbine ukrajinskog režisera Olega Senceva, izjavio je predsenik Rusije… »

Srpski izvoz u Rusiju — mogućnosti mnogo veće od dosadašnjih

Sputnik 24.05.2018
Srpska delegacija na čelu sa državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede Bogdanom Igićem sastala se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sa zamenikom ruskog ministra poljoprivrede Evgenijom Gromikovim, kako bi razgovarali… »