Balkan arhiva vesti 25.05.2018

Nimitz: Ministri Grčke i Makedonije nisu riješili spor

Al Jazeera 25.05.2018
Dvodnevni sastanak šefova diplomatije dvije zemlje u New Yorku završen je bez dogovora; prijedlog posrednika UN-a jest Sjeverna Makedonija. Posrednik Ujedinjenih nacija za spor Grčke sa Makedonijom o njenom nazivu Metju Nimic izjavio je u Njujorku da… »

Dodik razgovarao sa Putinom o novim projektima

Studio B 25.05.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kojeg je „upoznao sa projektima usmerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavajanjima Amerikanaca za medije i program… »

Srbiji oteli preko dve milijarde evra: Od danas Hrvatska raspolaže i imovinom država ex Jugoslavije

Večernje novosti 25.05.2018
Predsednik Saveza Srba u regionu, Miodrag Linta, izjavio je da izmene i dopune Zakona o raspolaganju državnom imovinom zapravo predstavlja završni čin "otimanja imovine srpskih preduzeća". Hrvatski sabor usvojio je danas konačno izmene i dopune… »

Zagreb: Uhapšen muškarac koji je pucao u blizini vrtića (VIDEO)

Vesti online 25.05.2018
Zagrebačka policija primila je dojavu o pucnjavi u delu Zagreba Utrine, javlja Index.hr. Nakon brze policijske akcije uhapšen muškarac. Pucano i ka vrtiću. Čitaoci su portalu Index.hr javili da je u tom delu Zagreba došlo do pucnjave. Čulo se više… »

Protiv Plenovića pokrenut postupak za sukob interesa

Večernje novosti 25.05.2018
Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je postupak protiv predsednika vlade Andreja Plenkovića. Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je postupak protiv predsednika vlade Andreja Plenkovića, a po prijavi opozicionih… »

Šabić traži od Vlade Srbije da obezbedi izvršenje njegovih rešenja

Novi magazin 25.05.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić dostavio je danas Vladi Srbije osam zahteva da, u skladu sa zakonom, obezbedi izvršenje njegovih rešenja. Rešenja poverenika, kako je saopšteno, odnose se na… »

Pahorova vlada navodno oprala gotovo milijardu evra

RTV 25.05.2018
LJUBLJANA - Slovenački parlament potvrdio je, na jednoj od svojih poslednjih sednica pred parlamentarne izbore 3. juna, izveštaj Anketnog odbora koji se bavio istragom o nepravilnostima u slovenačkom bankarskom sistemu i pojedinim slučajevima pranja… »

Žalbe protiv kompanija Facebook, Google, Instagram i WhatsApp

Radio 021 25.05.2018
Protiv kompanija Facebook, Google, Instagram i WhatsApp podnete su žalbe i to nekoliko sati nakon početka primene Opšteg pravilnika Evropske unije o zaštiti podataka, prenosi Televizija BBC. Kompanije su optužene da primoravaju korisnike da prihvate… »

Nemac vozio autoputem 252 km/h, naplatili mu 270 evra

Večernje novosti 24.05.2018
rvatska saobraćajna policija zaustavila je državljanina Nemačke (59) koji je vozio brzinom od 252 kilometra na sat na autoputu A-3. Hrvatska saobraćajna policija zaustavila je državljanina Nemačke (59) koji je vozio brzinom od 252 kilometra na sat… »

Ukida se zakon o smanjenju penzija

Glas Amerike 25.05.2018
Zakon o privremenom smanjenju penzija iz 2014. godine biće ukinut,doneli su odluku predstavnici vlasti u Srbiji posle višemesečnih pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). Saopštavajući tu vest predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao… »