Društvo arhiva vesti 25.05.2018

Stefanović i brnabićeva otkrili spomenik: U spomen i čast poginulim policajcima, ljudima koji su dali živote na dužnosti…

Kurir 25.05.2018
1 / 4 Foto: Tanjug/, Tanjug/Sava Radovanović BEOGRAD - Spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP jeste za ponos, jer se simboličnim gestom vraća mali deo duga ljudima koji su dali živote za Srbiju i njene građane, poručio je danas ministar… »

Održana vežba "Balkanski odgovor 2018"

RTV 25.05.2018
KRUŠEVAC - Multinacionalna civilno-vojna vežba "Balkanski odgovor 2018" održana je danas na poligonu "Ravnjak" kod Kruševac, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da svet postaje sve nebezbednije mesto u kome različite pretnje dolaze sa raznih… »

Sutra pretežno sunčano i toplo, moguća kratkotrajna kiša

Novi magazin 25.05.2018
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, samo na severu i zapadu ujutru i pre podne, a posle podne i uveče ponegde i u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost predviđa se kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, saopštio je Republički… »

Poslanici "aminovali" povećanje maksimalne brzine

B92 25.05.2018
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je izmеne Zakona o bеzbеdnosti saobraćaja o povećanju maksimalne brzine na auto-putevima sa 120 na 130 kilometara na sat. Izmеnama tog zakona u Srbiji vozila ćе na auto-putu moći da idu maksimalnom… »

Svakog dana jedna žena umre, a četiri obole od raka materice

Dnevnik 25.05.2018
BEOGRAD: U Beogradu je održan regionalni stručni sastanak na temu prevencije oboljenja izazvanih HP virusom u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „DR Milan Jovanović Batut“, a državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Meho Mahmutović… »

Da li Srbija radi dovoljno da se Poglavlje 24 zatvori 2023?

N1 Info 25.05.2018
Osim ekonomskih, među ključne kriterijume na kojima inistira Brisel spadaju i oni koji se tiču vladavine prava i bezbednosti. Rad na ispunjenju uslova iz pregovaračkog Poglavlja 24 traje, a rokovi su ponovo su produženi. Ipak, sve se radi da Srbija… »

Stefanović sa porodicama nastradilih pripadnika MUP-a

Večernje novosti 25.05.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović primio je danas porodice nastradalih pripadnika MUP-a Milana Rmuša i Srđana Petrovića. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr… »

Trivan: Srbija ozbiljno ugrožena klimatskim promenama

RTV 25.05.2018
BEOGRAD - Podaci stručnjaka pokazuju da Srbija pripada regionu koji je jedan od najpogođenijih klimatskim promenama u svetu, a predviđa se da će u našoj zemlji do kraja veka prosečna srednja godišnja temperatura vazduha porasti za 4 stepena, rekao… »

Razočarani demokratijom žale za Titom

Dojče vele 25.05.2018
I u Kumrovcu se ove subote obeležava „Dan mladosti i radosti“ – u spomen na nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. Na proslavi, koju mnogi smatraju provokacijom, očekuju nekoliko hiljada ljudi. „Ovogodišnji program nazvan je… »

Ministarstvo privrede: U junu novi Pravilnik o bezbednosti dece na igralištima

Novi magazin 25.05.2018
Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević najavio je danas da bi Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, koji treba da doprinese većem stepenu bezbednosti dece prilikom igre na otvorenom prostoru, trebalo da bude usvojen u junu. On je na… »