Izvor: Južne vesti arhiva vesti 25.05.2018

Jovanović: Pola mandata vlasti u Nišu je prošlo, tražimo izveštaj o radu

Južne vesti 25.05.2018
Gradska vlast u Nišu “izgurala” je već pola mandata, a kako kaže niški odbornik Branislav Jovanović “od obećanih reformi i boljeg života ništa”, te zato poziva gradonačelnika Darka Bulatovića da objavi izveštaj o svom dvogodišnjem… »

Medalje za pirotski brend na sajmu poljoprivrede

Južne vesti 25.05.2018
Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Mlekarska škola iz Pirota “Dr Obren Pejić” osvojila je zlatnu i srebrnu medalju za svoje proizvode i diplome za kvalitet. Nenad Đorđević, direktor Mlekarske škole istakao je da je ova… »

Niški studenti osmislili i spremaju za tržište naočare koje gluve štite u saobraćaju

Južne vesti 25.05.2018
Kako bi pomogla gluvim i nagluvim osobama koje su izložene većem riziku u saobraćaju jer ne mogu da reaguju na zvukove, studentkinja Elektronskog fakulteta u Nišu Anđela Kocić došla je na ideju da napravi naočare u koje su ugrađena svetla koja… »

Foto-vest: Bahato parkiranje na nišavskom keju

Južne vesti 25.05.2018
Tri automobila parkirala su se nasred nišavskog keja, preko puta Oficirskog doma, a čitalac koji je ukazao na ovo bahato parkiranje nije video kako su vozači uspeli da dođu dotle i tu parkiraju kola, jer pristupnog puta nema. Nije poznato ni čija su… »

Nišlije pokrenule digitalni radio na kome govore o tehnologiji

Južne vesti 25.05.2018
Sa idejom da svima približe moderne tehnologije, Nišlije su kreirale Protok - digitalni radio na kome u svojim emisijama razgovaraju o novim tehnološkim alatima i o tome kako mogu da se koriste na najbolji način. Ovaj podcast je nastao početkom… »

Realizovano skoro 80 % niškog budžeta za 2017. godinu

Južne vesti 25.05.2018
Posle samo jednog rebalansa gradskog budžeta tokom 2017, i to kada su se “slile” pare iz republičke kase, skoro 80 % onoga što je planirano od prihoda i rashoda u Nišu je i ostvareno. U poslednjih nekoliko godina, ovo je, sudeći po realizaciji… »

Dinamo pred svojim navijačima za overu plasmana u Superligu

Južne vesti 25.05.2018
Priliku da na svom stadionu proslave istorijski ulazak u Superligu, fudbaleri vranjskog Dinama imaće u subotu, 26. maja. Ukoliko protiv Novog Pazara osvoje makar bod, Vranjanci će se definitivno naći među elitom sledeće sezone. Novi Pazar nalazi se… »

Građani nezadovoljni radnim vremenom toaleta, iz "Mediane" kažu da dva rade non-stop

Južne vesti 25.05.2018
Sezona druženja Nišlija na keju nedavno je počela, a i ove godine je to otvorilo pitanje zatvorenih javnih toaleta, zbog kojih su građani morali da koristili žbunove, haustore zgrada i druga skrivena mesta za uriniranje. Iz JKP “Mediana” kažu da… »

Železničar protiv Vojvodine za titulu, SEHA ligu i Evropu

Južne vesti 25.05.2018
Najvažniji meč u sezoni i "utakmicu veka", kako najavljuju u Rukometnom klubu Železničar, niški rukometaši igraće u nedelju, 27. maja u hali "Čair" kada dočekuju trenutno prvoplasiranu Vojvodinu, aktuelnog šampiona Srbije. Pobeda bi Nišlijama… »

Oštećen spomenik posvećen Ediktu na nišavskom keju

Južne vesti 25.05.2018
Spomenik posvećen caru Konstantinu na keju, koji je Gradu Nišu poklonila Katolička crkva u godini kada je obeležen jubilej - 17 vekova Milanskog edikta, ostao je bez pojedinih obeležja, a išaran je i sprejom. Ploče na pijedestalu na kojima je… »