Izvor: Al Jazeera/Sport arhiva vesti 06.06.2018

Palestinci se zahvalili Argentini zbog odgađanja meča s Izraelom

Al Jazeera 06.06.2018
Palestinski nogometni savez zahvalio se Lionelu Messiju i drugim igračima Argentine zbog odbijanja da ‘služe nesportskom cilju’. Palestinski nogometni savez zahvalio se Lionelu Messiju i njegovim kolegama iz selekcije Argentine nakon odgađanja… »

Mediji: Agenti Mohameda Salaha ponudili Barceloni

Al Jazeera 06.06.2018
Španski AS piše da je egipatski nogometaš ponuđen Barceloni, ali da se još uvijek čeka odluka Antoinea Griezmanna. Agenti koji zastupaju zvijezdu Liverpoola i reprezentacije Egipta Mohameda Salaha ovog nogometaša su ponudili Barceloni. Španski AS… »

Izrael nakon otkazane utakmice: 'Messi se priklonio teroristima'

Al Jazeera 06.06.2018
Argentinci otkazali prijateljsku utakmicu koja se trebala igrati u subotu na stadionu u Jerusalemu. "Sportom zaluđeni Izrael danas je razljućen zbog iznenadne odluke Argentine da otkaže prijateljsku utakmicu pred Svjetsko prvenstvo nakon… »

Mediji: Argentina otkazala meč protiv Izraela u Jerusalemu

Al Jazeera 06.06.2018
Izrael je namjeravao organizirati utakmicu u Jerusalemu što je izazvalo protivljenje Palestinaca. Prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Izraela i Argentine, planirana za subotu u Jerusalemu, neće se odigrati odlukom Nogometnog saveza… »

LeBron poručio Trumpu: Važnija mi je titula nego tvoj poziv

Al Jazeera 06.06.2018
Ko god osvoji NBA finale ne želi Trumpov poziv i neće se dogoditi da Golden State ili Cleveland idu u Bijelu kuću, rekao je James. Na dan kada su Philadelphia Eaglesi trebali posjetiti Bijelu kuću i proslaviti naslov prvaka u američkom nogometu… »