Izvor: Biznis i finansije/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Koliko skuplje plaćamo turističke aranžmane zbog kursnih razlika?

Biznis i finansije 06.06.2018
Praksa turističkih agencija da putovanja naplaćuju po efektivnom prodajnom kursu banke sa kojom sarađuju, kako saznaje finansijski portal Kamatica, neće se skoro promeniti. Naplata turističkih aranžmana u evrima je inače regulisana zakonom o… »

Švajcarsko-srpska poslovna zajednica uočava poboljšanje privrednog ambijenta u našoj zemlji

Biznis i finansije 06.06.2018
Švajcarsko-srpska trgovinska komora sprovela je četvrti po redu „Upitnik o poslovnoj klimi u Srbiji u 2018. godini“, u okviru švajcarsko-srpske poslovne zajednice u toku aprila i maja 2018. godine. Cilj ankete bio je da se dobiju bliže informacije… »

Pet saveta za pravilno i bezbedno plaćanje karticama u inostranstvu

Biznis i finansije 06.06.2018
Na blogu Erste banke objavljeni su saveti za bezbedno korišćenje platnih kartica u inostranstvu. Deo njih prenosimo na našem sajtu: – Raspitajte se u svojoj banci koje kartice imaju posebne karakteristike koje su pogodne za određeni vid plaćanja… »

Porast pretovara robe na rekama u Srbiji: Jeftinije i čistije brodovima nego šleperima

Biznis i finansije 06.06.2018
Vodni saobraćaj je i dalje jedna od neiskorišćenih šansi Srbije za razvoj privrede, jer ne postoji jeftiniji i ekološki bolji način dostave robe na inostrana tržišta od rečnog transporta. Procene su da je iskorišćenost reka u Srbiji za… »

Gorenje najbolji robni brend proizveden u Srbiji u oblasti kućne tehnike

Biznis i finansije 06.06.2018
Na tradicionalnoj, trinaestoj po redu, manifestaciji “Najbolje iz Srbije”, u organizaciji Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanija Gorenje ponela je priznanje za “Najbolji robni brend” u 2017. godini u… »