Izvor: BK TV/Politika arhiva vesti 06.06.2018

Priština optužuje: Srbija prebira po trešnjama; Beograd: Neće Albanci manipulatori da nam podmeću crvljive trešnje!

BK TV 06.06.2018
Šef prištinskog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi, nastavlja da polemiše sa zvaničnicima vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je ocenio da Srbija treba da pokaže "visoku ozbiljnost, i da sprovede sporazume potpisane u… »

Dolazi do objedinjavanja! Priština i Tirana postigli sporazum!

BK TV 06.06.2018
Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern Balkans". Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan. Priština optužuje… »

Raskol u Evropskoj uniji zbog Srbije! Ova trojka želi da ubrza i što pre nametne rešenje za Kosovo!

BK TV 06.06.2018
Francuska, Nemačka i Holandija traže da se uključe u dijalog o Kosovu i Metohiji, kao "asistenti" visoke predstavnice Federike Mogerini, kako bi nametnuli svoje rešenje i ceo proces završili do kraja godine. Sagovornici " Novosti" navode da je ovo… »

"Ne mogu da obećam, ali otvaranje novih poglavlja nije nerealno!"

BK TV 06.06.2018
Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim rečima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu. "Mislim da Srbija dobro napreduje, inače ne bi… »

Stižu dobre vesti za Srbiju iz Evropske unije! Evo koliko novca dobijamo do kraja juna - i to nije sve!

BK TV 06.06.2018
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas, posle susreta sa evropskim komesarom Johanesom Hanom u Briselu, da do kraja juna očekuje otvaranje dva pregovaračka poglavlja. Pored toga, do kraja meseca, Srbija sa Evropskom… »

"Carinsko ujedinjenje Tirane i Prištine deo velikoalbanske politike!" Srbi žestoko negoduju i osuđuju - traže hitan…

BK TV 06.06.2018
Carinsko ujedinjenje Prištine i Tirane predstavlja jasnu manifestaciju takovane "velikoalbanske politike" Ovo ocenjuje Srpska lista i dodaje da to potvrđuje potrebu najhitnijeg sastanka predstavnika Srpske liste sa predsednikom Srbije Aleksandrom… »

"Napadi na Srbe izgledaju kao milo za drago!" Vulin: EU hitno da se ogradi od ove izjave ako želi da...

BK TV 06.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da, ako Evropska unija hoće da povrati poverenje Srba, onda će morati da se ogradi od izjave šefice kancelarije EU na KiM Natalije Apostolove. "Reći da je nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji… »

Amerikanci zabrinuti zbog uznemirujućeg broja napada na Srbe! "To ide samo na štetu Kosova!"

BK TV 06.06.2018
Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu, dodajući da su oni u potpunosti neprihvatljivi. On je za Radio Slobodna Evropa izjavio da je o tome… »

Ambasada SAD-a sve demantuje: Nismo podneli nikakav predlog za Kosovo!

BK TV 06.06.2018
SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine i sa liderima Srbije, Kosova, kao i sa zvaničnicima EU razmatraju različite ideje, ali nisu podnele nikakav predlog za pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa. To je danas rečeno u ambasadi SAD u… »

Đurić: Odbijanje Prištine opasno i neodgovorno

BK TV 06.06.2018
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini. "Glavni pregovarač Prištine… »