Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Okončan Protest zbog kredita: Dužnicima u švajcarcima obećano da će svi predmeti biti rešeni do oktobra

Blic 06.06.2018
Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija saopštilo je da je u Beogradu okončan današnji protest građana koji traže hitno odlučivanje o kreditima u švajcarskim francima. "Protest je okončan nakon što je predsednik Vrhovnog… »

Nedimović: Malinari dolaze da pričamo o proizvodnji, a ne o ceni otkupa

Blic 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje. Dodaje da neće biti razgovora o ceni, jer kako… »

Misteriozne letelice nad Srbijom: Ministarstvo odbrane otkriva o čemu je reč

Blic 06.06.2018
Srbiju su krajem marta nadletale bespilotne letelice, potvrdio je tada ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ali do sada nije bilo detaljnijeg objašnjenja čiji su dronovi. Podsetimo, ministar Stefanović je prilikom odgovaranja na pitanja… »

NBS: kupila 15 miliona evra, kurs dinara sutra nepromenjen - 118,1232

Blic 06.06.2018
Narodna banka Srbije kupila je danas 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, i zvanični srednji kurs dinara će sutra iznositi 118,1232 dinara, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je NBS. Od početka godine, NBS je kupila… »

Direktor "Fijata Srbija": U Kragujevcu već razvijamo digitalnu proizvodnju

Blic 06.06.2018
- Industrija 4.0 sve brže postaje realnost. U našoj fabrici u Kragujevcu počeli smo da pristupamo digitalnoj proizvodnji kroz razvoj naprednih rešenja za virtuelnu simulaciju naspram fizičkog okruženja, uključujući rešenja bazirana na analizi… »

Hrvatski mediji: Ruska Sberbanka će imati 40 odsto vlasništva u Agrokoru

Blic 06.06.2018
Zvanični Zagreb je blizu nagodbe o Agrokoru, izveštavaju danas hrvatski mediji, nakon što se drugi čovek Sberbanka, Maksim Poletajev, u utorak sastao s premijerom i predsednicom, Andrejem Plenkovićem i Kolindom Grabar Kitarović. Kako se procenjuje… »

Aerodrom "Nikola Tesla" registrovao dvomilionitog putnika već u prvoj nedelji juna

Blic 06.06.2018
Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" registrovao je dvomilionitog putnika, što je prvi put u istoriji da je ovaj rezultat ostvaren u prvoj nedelji juna, osam dana ranije nego prošle godine. Dvomilioniti putnik je registrovan sinoć na letu nacionalne… »

Prvi put u Srbiji: Uniqa uvodi viber broj za prijavu štete

Blic 06.06.2018
Korisnici UNIQA putnog osiguranja od danas će, u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode u inostranstvu na raspolaganju imati i poseban Viber broj, preko koga će iz bilo kog dela sveta moći da pozovu Centar za pomoć. Aktiviranjem nove usluge, UNIQA je… »

Svetska banka: Trgovinske tenzije su pretnja po globalnu ekonomiju

Blic 06.06.2018
Svetska banka je procene rasta globalne ekonomije za ovu i narednu godinu ostavila na istom nivou kao i u januaru, ali je upozorila na kombinaciju značajnih rizika, među kojima je i uspon trgovinskog protekcionizma. Globalna ekonomija će porasti po… »

Vučković: "Za tri do pet godina nov sistem koeficijenata plata u državnom sektoru"

Blic 06.06.2018
U narednih tri do pet godina moguće je napraviti potpuno novi sistem koeficijenata na osnovu kojeg bi se uskladile plate u državnom sektoru Srbije, kako je to već slučaj u Crnoj Gori i Sloveniji, stav je Fiskalnog saveta, ali se pre toga mora izmeniti… »