Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

I naprednjaci predlažu anketni odbor o finansiranju Dveri

Danas 06.06.2018
Pokret Dveri traži formiranje anketnog odbora o zaduživanju u švajcarcima Poslanička grupa Dveri predala je Skupstini Srbije zahtev za osnivanjem skupštinskog Anketnog odbora koji bi utvrdio činjenice i odgovornost u vezi sa stanjem u kojem se… »

Nedimović: S malinarima o proizvodnji, ne o otkupnoj ceni

Danas 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će u četvrtak, 7. juna, sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište. On… »

MOD: Korišćenje dronova potencijalna opasnost

Danas 06.06.2018
Pojava bespilotnih letilica u vazdušnom prostoru Srbije može se dovesti u vezu sa ilegalnim aktivnostima, prebacivanjem migranata, švercom roba, narkotika, akcijama drvoseča, saopštilo je Ministarstvo odbrane povodom informacija o dronovima koji su… »

Narodna stranka: Mali da smanji akcizu na gorivo

Danas 06.06.2018
Narodna stranka pozvala je danas ministra finansija Srbije Sinišu Malog da smanji akcizu na gorivo za 20 odsto, jer to može da učini i bez odluke Skupštine Srbije. Na litru benzina država uzima 55,2 odsto od cene na ime poreza i akciza, odnosno 82,44… »

Aerodrom „Nikola Tesla“ dočekao dvomilionitog putnika

Danas 06.06.2018
Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je danas da je u utorak uveče registrovan dvomilioniti putnik na aerodromu, koji je stigao u Beograd večernjim letom iz Tivta. Ovakav rezultat ostvaren je u prvoj nedelji juna, osam dana ranije nego… »

Malinari: Država da uredi tržište, razbiti kartel hladnjača

Danas 06.06.2018
Dobrivoje Radović iz Asocijacije malinara i kupinara Srbije istakao je, da malinari već duže vreme traže da se „razbije kartel hladnjačara“, dok je predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruŽenja malinara „Vilamet spas“ Dragiša… »

Država gradi pruge investitorima umesto građanima

Danas 06.06.2018
Zbog čega država ubrzano radi na izgradnji i rekonstrukciji železničkih projekata koji su godinama bili "na leru" Najavljena izgradnja pruge aerodrom „Nikola Tesla“ – Novi Beograd i rekonstrukcija pruge Požarevac – Majdanpek je prvenstveno… »

Zaštita geografskog porekla šljivovice

Danas 06.06.2018
Članovi ovdašnjeg Gradskog veća odobrili su juče zaključenje sporazuma o partnerstvu između grada Kragujevca i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kao nosioca aktivnosti i obaveza u realizaciji projekta “Šumadijska… »

Taksistima stigla konkurencija iz Rusije

Danas 06.06.2018
Jandeks taksi objavio da počinje rad onlajn aplikacija za pozivanje taksija Beogradski taksisti samo što su završili protest protiv CarGo aplikacije, dobili su novu konkurenciju i to iz Rusije – „Jandeks taksi“ (Yandex.taxi), najveći ruski… »

Završni račun budžeta

Danas 06.06.2018
Danas se održava 22. sednica Gradske skupštine Šapca Danas se održava 22. sednica Gradske skupštine na kojoj je glavna tema usvajanje završnog računa za 2017. godinu. Ukupan prihod bio je 3,7 milijardi dinara, dok su rashodi izneli 3,4 milijarde… »