Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora

Danas 06.06.2018
Bivši čelnik i sadašnji savetnik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar osuđeni su nepravosnažno zbog izvlačenje novca iz tog zagrebačkog fudbalskog kluba. Županijski… »

Putin: Hrabra odluka Trampa

Danas 06.06.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin je danas izjavio da bi Vašington morao da ponudi Severnoj Koreji čvrste bezbednosne garancije, ukoliko želi da postigne sporazum o nuklearnom razoružanju. Putin je izrazio nadu da će sastanak američkog predsednika… »

Prve vozačke dozvole za žene u Saudijskoj Arabiji

Danas 06.06.2018
Prvi put nakon nekoliko decenija, a samo nekoliko nedelja pre prestanka važenja zabrane vožnje za žene, Saudijska Arabija izdala je vozačke dozvole nekolicini žena. Deset žena zamenilo je ove nedelje strane vozačke dozvole za dozvole Saudijske… »

Evropski sud pravde: istopolni supružnici imaju pravo boravka u Evropskoj uniji

Danas 06.06.2018
Evropski sud pravde odlučio je u korist rumunskog građanina, koji je želeo da njegov suprug, inače građanin SAD, živi s njim u Rumuniji. Ova zemlja, koja ne priznaje istopolni brak, odbijala je da da pravo boravka Amerikancu, zagarantovano… »

Makron: Razgovori sa Trampom su kao kobasice

Danas 06.06.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makron uporedio je telefonske razgovore sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i svetskim liderima sa kobasicama, rečima „bolje da ne znate šta je unutra“, prenosi danas portal Politico.eu. „Kao što je Bizmark… »

Naoružava li Rusija avganistanske Talibane

Danas 06.06.2018
Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju da podrškom Talibanima pokušava da destabilizuje Avganistan. Viši američki zvaničnici mesecima tvrde da Moskva militaristima obezbeđuje čak i oružje. Rusija i Talibani, koji su kroz istoriju bili… »

Facebook pokreće više informativnih emisija

Danas 06.06.2018
Facebook je objavio pokretanje više informativnih emisija, u partnerstvu s medijskim gigantima poput CNN-a, ABC-a ili Fox Newsa, da bi podstakao svoju videoplatformu Watch, prenosi Radio Sobodna Evropa. Ova društvena mreža je saopštila da će biti… »

Uzbuna zbog populizma: Da li je Evropa zakasnila?

Danas 06.06.2018
Stranke koje su neprijateljski nastrojene prema idealu evropske solidarnosti, imigraciji i evru sve su jače u Evropi. Čuvari evropskog plamena probudili su se zbog rastućeg populizma, no svetski mediji se pitaju: Da li su zakasnili? Britanski dnevnik… »

Vudi Alen tvrdi da može biti uzor pokretu #MeToo

Danas 06.06.2018
Američki reditelj Vudi Alen dao je podršku pokretu #MeToo i smatra da mu može biti uzor jer ga tokom karijere nijedna glumica nije optužila ni za kakav seksualni prestup. „Znate, ja bih mogao biti model za #MeToo. Radim na filmu pedeset godina… »

Junker: Crna Gora najnapredniji kandidat

Danas 05.06.2018
Prirodno mesto Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a Crna Gora je najnapredniji kandidat u tom procesu, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, tokom susreta sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem u Briselu. Kako… »