Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Tabaković odgovorila o kreditima u švajcarskim francima

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Narodna banka Srbije (NBS) je još pre nekoliko godina uputila preporuku bankama kako da se građanima olakša otplata kredita u švajcarskim francima, izjavila je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković. Odgovarajući na kritike šefa… »

Nedimović: Sutra s malinarima, o svemu osim o ceni

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da će sutra, 7. juna, u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje koje će odgovarati i… »

Zašto su strani dronovi nadletali Srbiju?

Dnevnik 06.06.2018
Pojava navedenih letelica može se dovesti u vezu sa ilegalnim aktivnostima, prebacivanjem migranata od strane organizovanih kriminalnih grupa preko državne granice, švercom roba, narkotika, akcijama drvoseča i drugih koji se bave nelegalnim radnjama… »

Leonardi: Fijat investirao više od 1,4 milijarde evra u KG

Dnevnik 06.06.2018
KRAGUJEVAC: Fijat je do sada investitirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu, izjavio je danas direktor fabrike FCA Srbija u Kragujevcu Alesio Leonardi na međunarodnoj konferenciji "Industrija 4.0". "Napravićemo Mapu puta za Srbiju koju… »

Sberbanci 40 odsto vlasništva u Agrokoru?

Dnevnik 06.06.2018
ZAGREB: Zvanični Zagreb je blizu nagodbe o Agrokoru, izveštavaju hrvatski mediji, nakon što se drugi čovek Sberbanka, Maksim Poletajev, u utorak sastao s premijerom i predsednicom, Andrejem Plenkovićem i Kolindom Grabar Kitarović. Kako se… »

Svetska banka: Rast BDP-a Srbije biće tri odsto

Dnevnik 06.06.2018
VAŠINGTON: Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je danas Svetska banka u najnovijem izveštaju o globalnim ekonomskim perspektivama. Reč je o nepromenjenim projekcijama u… »

Uređen sistem plata u javnom sektoru za tri do pet godina

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: U narednih tri do pet godina moguće je napraviti potpuno novi sistem koeficijenata na osnovu kojeg bi se uskladile plate u državnom sektoru Srbije, kako je to već slučaj u Crnoj Gori i Sloveniji, stav je Fiskalnog saveta, ali se pre toga mora… »

Malinari traže od države da uredi tržište i razbije kartel hladnjača

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Predstavnik Asocijacije malinara i kupinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da malinari već duže vreme traže da se "razbije kartel hladnjačara", dok je predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruženja malinara "Vilamet spas"… »

Okončan protest, švajcarci na sudu kao hitan predmet

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija saopštilo je da je u Beogradu okončan današnji protest građana koji traže hitno odlučivanje o kreditima u švajcarskim francima. "Protest je okončan nakon što je predsednik… »

Bolja zaštita intelektualne svojine za opstanak kreativne industrije

Dnevnik 06.06.2018
NOVI SAD: Za opstanak kreativne industrije u Srbiji, koja zapošljava oko 110.000 ljudi i prihoduje godišnje više od dve milijarde evra, država treba da donese dobre propise, ali i da ih beskompromisno primenjuje, rečeno je u Privrednoj komori Srbije… »