Izvor: Dojče vele/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Mamić: Bog sa mnom ima jasan plan

Dojče vele 06.06.2018
Zdravko Mamić je socijalno inteligentan čovek koji je bio svestan da mora da ulaže u odnose sa strukturama vlasti ako želi da vodi lukrativan posao i pritom koristi javne resurse. To je radio vešto. Sve do sada? Fudbalski moćnik i bivši šef… »

Svet je sve opasniji

Dojče vele 06.06.2018
Naša planeta je i tokom proteklih godinu dana postala nesigurnije mesto. Na Globalnom indeksu mira većina država nazaduje, Srbija se drži u zlatnoj sredini. Konflikti, ratovi i nasilje godišnje koštaju 15 biliona dolara. Svet u protekloj godini nije… »

„Zapadni Balkan je čudan, veštački pojam“

Dojče vele 06.06.2018
Ne mogu se u procesu evrointegracija sve države Zapadnog Balkana ubaciti u isti koš, kaže za DW austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl čija zemlja početkom jula preuzima predsedavanje Evropskoj uniji. DW: Kakve ciljeve imate kao… »

Varšavi je bliži Vašington od Berlina

Dojče vele 06.06.2018
Dok vlade u Berlinu i Varšavi ćute, nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer čini sve kako bi se dijalog Nemaca i Poljaka održao. To je ispravno, ali nije nimalo lako, smatra Rosalija Romanjec. Nemačko-poljski susreti su nekada – a to je bilo… »

Da li je „brabonjak“ kažnjiv?

Dojče vele 06.06.2018
Hitler i nacisti su samo „brabonjak u više od hiljadu godina uspešne nemačke istorije“, rekao je Aleksander Gauland na kongresu podmlatka Alternative za Nemačku (AfD). Da li su te reči relevantne za krivični postupak? Paragraf 139 Krivičnog… »