Izvor: Ekapija/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Hiljade kilovata ostaje u voćnjacima - Proizvodnja peleta i briketa od orezina uvećava cenu maline za 7%

Ekapija 06.06.2018
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com) (Foto: aerogondo2/shutterstock.com) Početkom svakog juna, odnosno sezone berbe malina, postavlja se isto pitanje - kolika će biti njena otkupna cena. Ovih dana malinari iz prijepoljskog kraja blokirali su… »

Narodno pozorište iz Beograda i Nacionalna opera i balet iz Tirane dogovorili saradnju u produkciji i koprodukciji

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com) Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i generalna direktorka Nacionalne opere i baleta iz Tirane Zana Ćela potpisali su u sredu (6… »

Primena novih propisa o privrednim društvima od 1. oktobra - Šta je problem sa pečatom?

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com) U Srbiji često važi pravilo da ono što piše na papiru, ne važi u praksi. Privrednici tako mogu čuti pitanje "a gde je pečat", iako bi trebalo da… »

Šumadijska šljivovica postaje geografski zaštićena? - U planu i Rakija turistička ruta

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: nada54/shutterstock) Članovi Gradskog veća Kragujevca dali su i saglasnost na zaključenje Sporazuma o partnerstvu između Grada Kragujevca i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kao nosilaca aktivnosti i… »

Kineski Qingdao Rongxing gradi logistički centar u Inđiji - U planu i farme pilića širom Srbije

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com ) Kineska kompanija Qingdao Rongxing planira da kupi parcelu površine 9 hektara u Severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, kako bi na njoj sagradila svoj logistički centar. Kako eKapija saznaje u… »

Evropski kongres cistične fibroze do 9. juna u Beogradu

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com) U Beogradu je u sredu (6. juna 2018. godine) počeo 41. Evropski kongres cistične fibroze, jedan od najvećih skupova u glavnom gradu Srbijeu u 2018… »

Digitalizacija i 3D modeli u Fijatovim pogonima širom sveta - U kragujevačku fabriku uloženo više od 1,4 mlrd EUR

Ekapija 06.06.2018
Alesio Leonardi Alesio Leonardi Strateški pravci kao osnova bele knjige, sa predlozima za istraživanje, razvoj i primenu modela Industrije 4.0 u Srbiji, koja će biti predstavljena Vladi Srbije na jesen, glavni su rezultati drugog dana međunarodne… »

Uskoro rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com ) Ilustracija (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com ) Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović očekuje da će uskoro biti prikupljena sva potrebna dokumentacija za projekat sanacije Mosta kralja… »

KO SU VINARI SRBIJE: Dragana Janjić - Vila

Ekapija 06.06.2018
Dragana Janjić Dragana Janjić "Nostalgiju" i "bonacu" viđa samo u čaši, a "sevdah" joj je, kao i svim južnjacima, stari "kardaš". Vinska vila, Vranjanka Dragana Janjić, suvlasnica prve ženske vinarije u Srbiji, stalno je u pokretu i ništa joj… »

Jagodinska pivara još čeka kupca - Novo nadmetanje 6. jula, cena spuštena na 284,4 miliona dinara

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com) Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića Jagodinska pivara završila je sa još jednom neuspelom licitacijom, jer nije bilo zainteresovanih. Agencije… »