Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Zvaničnici u Gvatemali upozoravaju: Moguća nova erupcija

Glas Amerike 06.06.2018
Najmanje 75 osoba je poginulo, a više od 200 vodi se kao nestalo posle iznenadne erupcije vulkana Fuego u Gvatemali, saopštili su zvaničnici. Više od 1,7 miliona ljudi pogođeno je erupcijom, dok je 3.000 evakuisano. Erupciji vulkana Fuego u Gvatemali… »

Evropa uvodi tarife SAD, na meti farmerke, viski, motocikli...

Glas Amerike 06.06.2018
Evropska unija je saopštila da će početi da primenjuje nove tarife protiv Sjedinjenih Država u julu, kao odgovor na američke uvozne tarife na evropski čelik i aluminijum. Nove tarife je na konferenciji za novinare u Briselu najavio potpredsednik… »

Zašto je Singapur pravo mesto za susret Trampa i Kima?

Glas Amerike 06.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un sastaće se u Singapuru 12.juna, a pripreme za samit uveliko traju. Singapur je dva svoja regiona proglasio specijalnim zonama uoči samita, a unutar njih je i hotel Kapela u kojem… »

Senatori: Kongres ima poslednju reč o mogućem sporazumu Trampa i Kima

Glas Amerike 06.06.2018
Dok traju pripreme za samit 12. juna, američki Kongres podseća da ima pravo da ispita i eventualno - odbaci bilo kakav nuklearni sporazum, koji proizađe sa istorijskog sastanka američkog i severnokorejskog lidera. Dugo očekivani samit Tramp-Kim ulio… »