Izvor: IndeksOnline arhiva vesti 06.06.2018

Premijerka Srbije i predsednik Skupštine Slovačke o statutu manjina, politici i ekonomiji

IndeksOnline 06.06.2018
BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s predsednikom Skupštine Slovačke Andrejom Dankom o političkim i ekonomskim odnosima dve države, evrointegracijama Srbije, kao i statusu srpske i slovačke nacionalne manjine u… »

SANDŽAČKA RAFTING TURA: Od Plava do Prijepolja

IndeksOnline 06.06.2018
Prijepolje – Sa splava na Plavskom jezeru rafteri su u petak 01.06.2018. godine krenuli u avanturu niz limske brzake.U regati je učestvovalo 15 posada iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Regatu je otvorio predsednik opštine Plav Orhan… »

Prijepolje: Malinari prekinuli blokadu puta, slede razgovori sa nadleznim (video)

IndeksOnline 06.06.2018
PRIJEPOLJE – Prijepoljski malinari, koji su od subote 2. juna kod Prijepolje držali pod blokadom saobraćaj ka Crnoj Gori nezadovoljni otkupnim cenama, prekinuli su blokadu sinoć oko 23 sata. Do preokreta je došlo posle razgovora sa Krstom… »

Argentina zvanično otkazala utakmicu u Jerusalimu

IndeksOnline 06.06.2018
JERUSALIM – Fudbalski savez Argentine danas je zvanično objavio da se iz bezbednosnih razloga otkazuje prijateljska utakmica te zemlje protiv Izraela u Jerusalimu.”Na nesreću, ne možemo doći u Izrael u trenutnoj situaciji”, rekao je predsednik… »

Zukorlić: Da sam Vučić, bio bih direktniji u osudi Dodika

IndeksOnline 06.06.2018
Beograd – Pitanja o tome da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić istinski podržava politiku Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske i kandidata za člana Predsedništva BiH na predstojećim izborima u toj državi, ili ga pak kontroliše i… »

Srpska lista: Šta znači izjava šefice EU na Kosovu da napadi na Srbe liče na ‘milo za drago’

IndeksOnline 06.06.2018
KOSOVSKA MITROVICA – Srpska lista pozvala je danas zvaničnike Evropske unije da javno objasne izjavu šefice Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove da etnički motivisani napadi na kosovske Srbe “počinju da izgledaju kao milo za… »

Protest malinara u Kosjeriću (VIDEO)

IndeksOnline 06.06.2018
KOSJERIĆ-Malinari su u Prijepolju uklonili blokadu, ali to ne znači da su protesti prestali. Danas su negodovali malinari iz Kosjerića. I dok se čekaju sutrašnji razgovori sa resornim ministrom Branislavom Nedimovićem, otvara se pitanje šta… »

HR: Srpski državljanin uhapšen, prevozio 23 migranta

IndeksOnline 06.06.2018
Zagreb – Karlovačka policija kazneno je prijavila državljanina Srbije koji je uhvaćen na području Slunja u ilegalnom prevozu migranata u kombiju švedskih registracija, isti je nakon hapšenja odveden na saslušanje. Kriminalističkom istragom je… »

Teodora Simović treća na 1.500 metara u Zenici

IndeksOnline 06.06.2018
ZENICA – Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović zauzela je danas treće mesto u disciplini 1.500 metara na mitingu u Zenici.Ona je ostvarila vreme od četiri minuta i 21,56 sekundi, dok je njena klupska koleginica Amra Terzić u toj trci bila… »

Američki ambasador na Kosovu: Uznemirujući broj incidenata protiv Srba

IndeksOnline 06.06.2018
BEOGRAD – Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata protiv pripadnika srpske zajednice na Kosovu, rekavši da su oni neprihvatljivi. Delavi je za Radio Slobodna Evropa (RSE) kazao da je o tome… »