Izvor: InfoKG arhiva vesti 06.06.2018

Šarčević: Posao na kragujevačkom Univerzitetu još nije gotov

InfoKG 06.06.2018
Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je najavio smenu rektora Univerziteta u Kragujevcu, kaže da organi univerziteta nisu ispravili nijednu nezakonitost. "Organima Univerziteta ostavljeno je vreme da isprave nezakonitosti, a oni su to sve… »

Borba za ravnopravnost polova u javnom sektoru

InfoKG 06.06.2018
Gradsko veće utvrdilo je predlog Odluke o ravnopravnosti polova na teritoriji grada Kragujevca, kojom se uređuje način obezbeđivanja ravnopravnosti polova i ostvarivanja jednakih mogućnosti u organima grada, javnim preduzećima, ustanovama… »

“Fiat” investirao 1,4 milijarde evra u kragujevačku fabriku, u toku razvoj DIGITALNE proizvodnje

InfoKG 06.06.2018
"Fiat" je do sada investitirao više od 1,4 milijarde evra u kragujevačku fabriku, gde se sada pristupa razvoju digitalne proizvodnje. To je izjavio direktor fabrike FCA Srbija, Alesio Leonardi na Međunarodnoj konferenciji "Industrija 4.0" u… »

"Ariva” i “Vulović” konkurisali za obavljajnje javnog gradskog prevoza

InfoKG 06.06.2018
Firme "Ariva Litas” i “Vulović Transport” konkurisale su za obavljanje javnog gradskog i prigradskog prevoza u Kragujevcu. Posle sprovedenog postupka javne nabavke za uslugu prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada… »

Otvoreni podaci: Koliko energije troši koja zgrada u Kragujevcu

InfoKG 06.06.2018
U okviru projekta “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“, u Beogradu je održana svečanost “Izazov otvorenih podataka“, a Kragujevac je jedan je od osam gradova i opština koji su dobili nagradu za svoj projekat. Cilj tog projekta je… »

Koncert "Turista" u SKC-u

InfoKG 06.06.2018
Bend "Turisti" nastupiće sutra od 22 časa u Kontakt galeriji SKC-a. Njihov prvi album „Levo ili desno“ je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini, a priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vreme raširila kao nešto najuzbudljivije… »

Argentinski teniser zavodio Kragujevčanku usred meča na Rolan Garosu (VIDEO)

InfoKG 06.06.2018
Najpoznatiji srpski teniski sudija, Kragujevčanka Marijana Veljović našla se u centru pažnje tokom meča osmine finala Rolan Garosa između Dijega Švarcmana i Kevina Andersona, piše Kurir. Naime, tokom jedne pauze Argentinac se obratio… »

Vojni orkestar Oružanih snaga Slovačke Republike u Drugoj gimnaziji

InfoKG 06.06.2018
Vojni orkestar Oružanih snaga Slovačke Republike nastupiće sutra od 20 časova u holu Druge kragujevačke gimnazije. Orkestar će na koncert izvesti 15 kompozicija. Publika će biti u prilici da uživa u polkama, čardašima, lјubavnim slovačkim… »

Poznati košarkaši podelili medalje i pehare mladim nadama RKS Centralne Srbije

InfoKG 06.06.2018
Više od 1000 medalja i pehara podelili su poznati košarkaši klubova "Partizan" i “Igokea“ na tradicionalnoj manifestaciji za učesnike MK takmičenja Regionalnog košarkaškog saveza Centralna Srbija koja je održana u Kragujevcu. Tradicionalna… »

Kragujevac se zalaže za zaštitu i unapređenje brenda “Šumadijska šljivovica”

InfoKG 06.06.2018
Kragujevac je jedan od učesnika projekta “Šumadijska šljiva”, kojim je između ostalog, predviđena izrada elaborata za zaštitu geografskog porekla i usvajanje zajedničke recepture i tehnologije za proizvodnju “Šumadijske šljivovice” i… »