Izvor: Jug press arhiva vesti 06.06.2018

Građani mogu da glasaju za projekte

Jug press 06.06.2018
VRANJE Zahvaljujući Vranjancima koji su učestvovali u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, lokalna samouprava je dobila 23.000 evra. Kako će ovaj novac biti utrošen o tome će odlučiti punoletni građani Vranja. Gradonačelnik dr Slobodan… »

Za ,,Komrad“ vredna donacija

Jug press 06.06.2018
VRANJE Kroz projekat ,,Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu“ Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Grad Vranje donirali su JKP ,,Komrad“ kamion za odnošenje smeća, zapremine 16 kubnih metara… »

Izložba “Beč 1814/15 o gradu i o kongresu”

Jug press 06.06.2018
LESKOVAC-VUČJE U Domu kulture Vučje otvorena je dokumentarna izložba „Beč 1814/15 o gradu i o kongresu“, koja je organizovana u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Ova dokumentarna izložba govori o Beču u 19. veku i o kongresima koji su… »

Umro Dražen Ružić

Jug press 06.06.2018
LESKOVAC U svojoj kući u snu noćas je iznenada preminuo nekadašnji potpredsednik Skupštine opštine Leskovac u prvoj lokalnoj vlasti posle 5.oktobra Dražen Ružić. Ružić (1959) je bio predsednik opštinskog odbora Gradjanskog saveza Srbije za… »

Ekipa „Radoja Domanovića “ pobednik „Igara bez granica“

Jug press 06.06.2018
NIŠ Od deset osnovnih škola sa područja gradske opštine Medijana, koje su učestvovale u “Igrama bez granica “ u parku Svetog Save u Nišu, učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ bili su najuspešniji. Oni su danas pobedom svojoj školi… »

Preminuo profesor dr Goran Đorđević, profesor Elektronskog fakulteta

Jug press 06.06.2018
NIŠ Danas je u Nišu u 55–oj godini, posle duge i teške bolesti, preminuo prof. dr Goran S. Đorđević, redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast naprednih tehnologija. Prof. dr Goran S. Đorđević… »

U čast Šabana Bajramovića manifestacija “ Me sem Šaban”

Jug press 06.06.2018
NIŠ U čast “ kralja romske muzije” Šabana Bajramovića 7. i 8. Juna u Nišu će biti organizovana manifestacija Me sem Šaban. Ove godine navršava se decenija od smrti Šabana Bajramovića, za koga kažu da je najbolji interpretator legendarne… »

Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Jug press 06.06.2018
NIŠ “Misli zeleno, čuvaj prirodu” slogan je pod kojim je Centar za razvoj građanskog društva “PROTECTA” obeležila Svetski dan životne sredine u Nišu. Povodo Svetskog dana zaštite životne sredine, koji s obeležava 5. juna, juče i danas… »

Veterani “Mašinca” obezbedili oko dve tone hrane za najugroženije Nišlije

Jug press 06.06.2018
NIŠ Za najugroženije Nišlije danas je u Centru za socijalni rad pristigao kontigent osnovnih namirnica koje su obezbedili fudbalski veterani tog grada. Namirnice su prikupljene kao ulaznice za humanitarnu utakmicu koja je odigrana u nedelju, 3. juna… »

U pet ulica rekonstruišu vodovodnu mrežu iz kredita KFW banke

Jug press 06.06.2018
LESKOVAC JKP „Vodovod“ kompletno završava rekonstrukciju vodovorne mreže u pet ulica i to Slobodana Penezića, Alekse Nenadovića, Vladimira Nazora, Kapetana Bojana Denića i Vlade Jovanovića. Gradonačelnik Goran Cvetanović kaže da je moguće da… »