Izvor: Južne vesti/Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Bogat program ovogodišnjeg “Drum dum festa"

Južne vesti 06.06.2018
Ovogodišnji “Drum dum fest” u Leskovcu, koji je okupio bubnjare iz Makedonije, Crne Gore i Srbije, održava se 13. i 14. jula, a publika će pored dobre muzike, moći da nauči nešto više o perkusijama, ali i da poseti izložbu fotografija. Prvog… »

Izložba grafike mlade umetnice u “Salonu 77”

Južne vesti 06.06.2018
Beogradska umetnica mlađe generacije Mina Rakidžić predstaviće se Nišlijama na prvoj samostalnoj izložbi grafika u Galeriji “Salon 77” u Tvrđavi, u četvrtak 7. juna od 20 sati. Na izložbi će, kako kažu organizatori, biti prikazani radovi iz… »

Koncert “Slovenske duše” premijerno u Niškom simfonijskom

Južne vesti 06.06.2018
Niški simfonijski orkestar izvešće dela kompozitora slovenskih naroda na premijernom koncertu u četvrtak 7. juna, od 20 sati u sali orkestra. Solisti na koncertu su violinistkinja Sanja Jović Đorđević, zamenik koncertmajstora u Niškom… »

Pisac Stojiljković krivi partokratiju za loše stanje u niškoj kulturi

Južne vesti 06.06.2018
Umesto stručnjaka, na čelu kulturnih ustanova u Nišu su, kaže poznati niški književnik i član Saveta za kulturu Dejan Stojiljković, “diletanti čija je jedina kvalifikicija članstvo u partiji na vlasti”. Kao glavnog krivca za to i začetnika… »

Koncert slovenskog okteta u Beloj Palanci

Južne vesti 06.06.2018
Ljubitelji vokalne muzike, kako navode organizatori, moći će da prisustvuju koncertu okteta "Planika" iz Slovenske Bistrice, koji će se održati u Centru za kulturu Bele Palanke, 9. juna. Repertoar ovog vokalnog ovog sastava su uglavnom slovenske… »