Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Oglasio se vrhovni kasacioni sud: Do 1.oktobra rešenje svih slučajeva kredita u švajcarcima

Kurir 06.06.2018
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević rekao je danas predstavnicima Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija da će taj sud sve predmete u vezi sa kreditima građana zaduženih u švajcarskim francima, koji su… »

Nedimović: Sutra razgovaram sa malinarima o proizvodnji, ali ne i o otkupnoj ceni

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište… »

Misteriozne letelice nad Srbijom Ministarstvo odbrane otkriva: Pratimo dronove i spremni smo da reagujemo!

Kurir 06.06.2018
Kako je Kurir, još u aprilu, prvi pisao o dronovima koji su nadletali Srbiju usledila je potvrda ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Sada stiže i zvanično saopštenje Ministarstva odbrane Srbije o bespilotnim letelicama iznad naše… »

Dinar kao i juče: Evro danas po srednjem kursu 118,12

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 118,1298 dinara, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan, saopštila je Narodna banka Srbije. Narodna banka Srbije kupila je juče 25 miliona evra na međubankarskom deviznom… »

Potrošači i privreda zahtevaju hitne mere Državo, smanji cenu goriva!

Kurir 06.06.2018
Postoji zakonska mogućnost da iznos akcize, koja čini i više od polovine cene litra benzina, bude smanjen i za 20 odsto, čime bi litar bio jeftiniji za 11 dinara. U slučaju naglog skoka cena goriva, država, prema Zakonu o akcizama, ima mogućnost da… »

Dužnici u švajcarcima u protestnoj šetnji: Obustavljaju štrajk, VKS obećao rešenje do 1. oktobra (kurir TV)

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Građani zaduženi u švajcarskim francima koji su danas protestovali u Nemanjinoj ulici, obustavljaju štrajk jer su uspeli da se dogovore sa predstavnicima Vrhovnog kasacionog suda da se hitno rešavaju svi njihovi predmeti koji se nalaze u… »

Malinari: Država da uredi tržište

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Predstavnik Asocijacije malinara i kupinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da malinari već duže vreme traže da se "razbije kartel hladnjačara", dok je predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruženja malinara "Vilamet spas"… »

Nova pravila u saobraćaju od 1. Juna Okanović: Pooštrena kazna za nasilničku vožnju! Uz 30 dana zatvora žestok udarac i…

Kurir 06.06.2018
ZRENJANIN - Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je da su pooštrene kazne za nasilničku vožnju. Kako je rekao za TV Prva, do 1. juna je kazna za nasilničku vožnju, odnosno za brzinu od 230 kilometara na sat i vožnju sa… »

Mali: Sledeće nedelje sa MMF o povećanju plata i penzija

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Na razgovorima sa delegacijom MMF sledeće nedelje u Beogradu ćemo definisati stav po pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, izjavio je ministar finansija Siniša… »

Tako se poštuje kult mundijala: Rusija štampa novčanicu od 100 rubalja sa motivima SP, evo kako će ona izgledati (foto)

Kurir 06.06.2018
Centralna banka Rusije izbacila je u opticaj posebnu novčanicu od 100 rubalja, posvećenu Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje uskoro počinje u toj zemlji. Osnovni motiv na novčanici je dečak sa loptom i golman koji brani gol, dok je na poleđini… »