Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Poslanici krive jedni druge zbog problema sa "švajcarcima"

N1 Info 06.06.2018
O kreditima u švajcarskim francima bilo je reči i u Skupštini Srbije, tokom rasprave o amandmanima na set finansijskih zakona. Poslanici vlasti i opozicije krive jedni druge zbog problema građana zaduženih u ovoj valuti. Izvor: N1 Guvernerka Narodne… »

Nedimović: S malinarima o proizvodnji, ne o otkupnoj ceni

N1 Info 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio je malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će u četvrtak, 7. juna, sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište… »

Ministarstvo o dronovima: Nema opasnosti po bezbednost

N1 Info 06.06.2018
Pojava bespilotnih letelica u vazdušnom prostoru Srbije može se dovesti u vezu sa ilegalnim aktivnostima, prebacivanjem migranata, švercom roba, narkotika, akcijama drvoseča, saopštilo je Ministarstvo odbrane povodom informacija o dronovima koji su… »

VKS obećao zaduženima u francima rešenje do 1. oktobra

N1 Info 06.06.2018
Građani zaduženi u švajcarskim francima koji su danas protestovali u Nemanjinoj ulici, obustavljaju štrajk jer su uspeli da se dogovore sa predstavnicima Vrhovnog kasacionog suda da se hitno rešavaju svi njihovi predmeti koji se nalaze u tom sudu… »

Tezga na beogradskoj pijaci košta i 570.000 dinara

N1 Info 06.06.2018
Na najnovijoj licitaciji za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na beogradskim pijacama bilo je više od 80 učesnika, a ukupan prihod iznosio je oko 3,2 miliona evra, saopštile su "Gradske pijace". Najveća borba vodila se za zakup… »

Malinari: Država da uredi tržište, razbiti kartel hladnjača

N1 Info 06.06.2018
Dobrivoje Radović iz Asocijacije malinara i kupinara Srbije istakao je, gostujući u Novom danu, da malinari već duže vreme traže da se "razbije kartel hladnjačara", dok je predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruŽenja malinara "Vilamet… »

Protest malinara u Kosjeriću: Ministre, gde si bio do sada?

N1 Info 06.06.2018
Malinari su u Prijepolju uklonili blokadu, ali to ne znači da su protesti prestali. Danas su negodovali malinari iz Kosjerića. Izvor: N1 I dok se čekaju sutrašnji razgovori sa resornim ministrom Branislavom Nedimovićem, otvara se pitanje šta… »

Srbija radi na izradi nove industrijske politike

N1 Info 06.06.2018
Srbija radi na izradi nove industrijske politike, koja je jedan od ključnih preduslova za zatvaranje Poglavlja 20 (industrijska politika i preduzetništvo) u procesu pregovora za pristupanje Evopskoj uniji, kazao je u Kragujevcu državni sekretar u… »

Poziv za digitalizaciju video arhiva Narodnog pozorišta

N1 Info 06.06.2018
Narodno pozorište u Beogradu raspisalo je javni poziv za digitalizaciju video arhiva Narodnog pozorišta. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji nabavka je oblikovana u tri partije - digitalizacija sa U matic kaseta, digitalizacija sa S-vhs kaseta i… »