Izvor: Nedeljnik/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Makron: Razgovori sa Trampom su kao kobasice. Bolje je da ne znate šta je unutra

Nedeljnik 06.06.2018
Predsednik Francuske je analogiju sa hranom iskoristio da bi objasnio koliko su teški njegovi telefonski razgovori sa svim svetskim liderima. Predsednik Francuske Emanuel Makron kaže da su telefonski razgovori sa američkim kolegom Donaldom Trampom kao… »

Hladno pivo, cenkanje i "bye bye": Navike koje stranci usvoje tokom života u Kini

Nedeljnik 06.06.2018
Život u inostranstvu u većoj ili manjoj meri utiče na svakoga ko je neko vreme živeo ili možda i dalje živi van svoje zemlje. To se posebno ogleda u nekim kulturološkim stvarima, običajima, ali i u jeziku. Promene su još vidljivije ukoliko je… »

Putin: Dva i po sata dnevno se bavim sportom

Nedeljnik 06.06.2018
Pliva, trenira džudo i igra hokej... Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da svakodnevno posvećuje dva do dva i po sata sportskim aktivnostima. U intervjuu za kinesku radio-televiziju "China Media Group" uoči posete Kini, Putin je rekao da, pored… »

Koliko vremena treba da se unište nuklearne bombe? Kažu, deset godina

Nedeljnik 06.06.2018
Za denuklearizaciju Severne Koreje biće potrebno ukupno deset godina, iako je za neke od 22 nuklearna programa dovoljna i godina. Za primenu eventualnog diplomatskog sporazuma u kome bi Severna Koreja pristala na nuklearno razoružavanje biće potrebno… »

"Zar mi kao Amerikanci nemamo pravo na slobodu govora": Stejt department brani ambasadora u Nemačkoj

Nedeljnik 06.06.2018
Portparolka Stejt departmenta ne vidi ništa loše u komentaru ambasadora koji je naljutio Nemačku. Američki Stejt department stao je u odbranu novog američkog ambasadora u Nemačkoj, koji je izazvao oštre kritike u toj zemlji zbog prekršenog… »

"Ionako umire": Zbog ovog komentara o Mekejnu je Trampova savetnica napustila Belu kuću

Nedeljnik 06.06.2018
Njen komentar je naišao na široke osude, dok je Bela kuća odbila da potvrdi ili negira da je Sedler to rekla. Pomoćnica za komunikacije američkog predsednika Donalda Trampa Keli Sedler koja je prošlog meseca iznela neumesan komentar o američkom… »

Poznata kreatorka nađena mrtva u stanu

Nedeljnik 06.06.2018
Kejt Spejd je bila poznata po brendu "Kejt Spejd Njujork", kao i "Frensis Valentajn". Američka kreatorka Kejt Spejd, koja je stekla slavu dizajnirajući ženske tašne, pronađena je mrtva u svom stanu u Njujorku nakon što je, po svemu sudeći… »