Izvor: Novi magazin arhiva vesti 06.06.2018

Lončar: Nema žalbi na aplikaciju Izabrani doktor

Novi magazin 06.06.2018
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je više od 34.000 građana preuzelo na korišćenje aplikaciju "Izabrani doktor", da niko od njih nije imao nijednu zamerku i da aplikacija nastavlja da radi. Komentarišući rešenja… »

Zdravku Mamiću šest i po godina zatvora

Novi magazin 06.06.2018
Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić danas je na sudu u Osijeku nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje novca iz tog fudbalskog kluba. Mamić nije bio na izricanju presude, jer je u utorak, dan uoči izricanja… »

Srpska lista: Šta znači izjava šefice EU na Kosovu da napadi na Srbe liče na 'milo za drago'

Novi magazin 06.06.2018
Srpska lista pozvala je danas zvaničnike Evropske unije da javno objasne izjavu šefice Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove da etnički motivisani napadi na kosovske Srbe "počinju da izgledaju kao milo za drago". Navodeći da je od… »

Poslanici Skupštine Srbije o privođenju Mehe Omerovića na aerodormu u Frankfurtu

Novi magazin 06.06.2018
Poslanici Srpske radikalne stranke danas su na sednici Skupštine Srbije ponovo zatražili da poslanik Socijademokratske partije Srbije Meho Omerović podnese ostavku zbog privođenja na aerodromu u Frankfurtu jer je izašao iz "djuti fri šopa" ne… »

Kuburović u UN: Između Srbije i Mehanizma nema otvorenih pitanja

Novi magazin 06.06.2018
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas u Njujorku da je Srbija ispunila sve obaveze prema Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove UN i da nema otvorenih pitanja s tim nasledinkom Haškog tribunala. U obraćanju na… »

Brnabić: Država uzbunjivačima duguje pravnu zaštitu i odgovornost institucija

Novi magazin 06.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država uzbunjivačima ne duguje samo dobru pravnu zaštitu već i odgovornost institucija u slučajevima prijave korupcije. Učestvujući na međunarodnoj konferenciji "Uzbunjivači i novinari… »

Nedimović: Sutra razgovaram sa malinarima

Novi magazin 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište. Nedimović je za… »

Vučić sa Ivanićem: Srbija će uvek poštovati Dejtonski sporazum

Novi magazin 06.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem u Beogradu, da je ;Srbija opredeljena za unapređenje odnosa sa BiH i da će ;uvek poštovati Dejtonski mirovni sporazum. Vučić i… »

MUP apeluje na građane da ne koriste neuređena kupališta

Novi magazin 06.06.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je danas na građane, pred početak kupališne sezone, da ne koriste neuređene plaže i da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod dejstvom alkohola. "Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da… »

Italijanska vlada preuzela dužnost

Novi magazin 06.06.2018
Novi italijanski premijer Đuzepe Konte preuzeo je danas dužnost posle poslednjeg glasanja o poverenju programu koji će okrenuti leđa štednji ali ne i Evropi. Pošto je juče dobio poverenje Senata, Konte se obratio donjem domu, gde nova koalicija ima… »