Izvor: Personal magazin arhiva vesti 06.06.2018

Poverenik zabranio obradu podataka firmi nadležnoj za aplikaciju “Izabrani doktor”

Personal magazin 06.06.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti doneo je rešenje kojim je zabranio firmi Sorsih International d.o.o. iz Niša da i dalje obradjuje podatke gradjana dobijene…. Poverenik za informacije od javnog značaja i… »

Dron kao pokretni suncobran

Personal magazin 06.06.2018
Mala japanska kompanija predstavila je prototip pokretnog suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci. Ko je doživeo vruća i vlažna japanska leta razumeće…. Mala japanska kompanija predstavila je prototip… »

LG predstavio unapređene monitore koji gejming iskustvo podižu na još viši nivo

Personal magazin 06.06.2018
Nenadmašivo korisničko iskustvo sa naprednom Nano IPS tehnologijom i Thunderbolt™ 3 konekcijom. Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novu seriju Gaming i UltraWide monitora najnovije generacije sa poboljšanim performansama. HDR 10… »

FIFA Svetsko prvenstvo 2018: Više od 20 odsto gradova domaćina pogođeno problemima sajber bezbednosti

Personal magazin 06.06.2018
Prema istraživanju kompanije Kaspersky Lab, 7.176 od približno 32.000 javnih vaj-faj mreža u gadovima domaćinima FIFA Svetskog prvenstva 2018 ne koriste enkripciju saobraćaja. Ovo ih čini potencijalno nebezbednim za korišćenje…. Prema… »

Novi Viber Chat Extensions dodaci

Personal magazin 06.06.2018
Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, najavila je uvođenje novih i naprednih Chat Extensions dodataka, time pružajući milijardi svojih korisnika uzbudljive načine da se izraze i lako…. Viber, jedna od vodećih svetskih… »

Troje astronauta poletelo na Sojuzu ka Medjunarodnoj svemirskoj stanici

Personal magazin 06.06.2018
Ruska svemirska letelica Sojuz sa troje astronauta poletela je danas za Medjunarodnu svemirsku stanicu (MSS) sa kosmodroma u Kazahstanu. Na svemirsku stanicu su krenuli ruski kosmonaut Sergej Prokopijev, komandant letelice,…. Ruska svemirska letelica… »

Washington tuži Google i Facebook zbog političkih oglasa

Personal magazin 06.06.2018
Američka savezna država Washington u ponedeljak je najavila tužbu protiv Googlea i Facebooka koje krivi za kršenje lokalnog zakona o političkom oglašavanju. U zakonu stoji da subjekti koji prodaju oglasni…. Američka savezna država Washington u… »

KPMG donirao server za elektronske servise Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Personal magazin 06.06.2018
Kompanija KPMG donirala je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja server uređaj, koji će biti upotrebljen za elektronske servise Ministarstva, a donacijom 50 računaranastavila je da podržava akciju opremanja škola računarskom opremom… »

U Šangaju prva fabrika „Tesla” u inostranstvu

Personal magazin 06.06.2018
Direktor zadužen za globalnu prodaju kompanije „Tesla” Robin Ren potvrdio je da je izgradnja prve fabrike te kompanije u inostranstvu u Šangaju u toku, navodi CNBC. Odluka je saopštena nakon…. Direktor zadužen za globalnu prodaju kompanije… »

Pešačka staza za zavisnike od mobilnih telefona

Personal magazin 06.06.2018
Specijalna pešačka traka za korisnike mobilnih telefona u gradu Siajnu pokrenula je polemiku Kineza na internetu. Metar široka i 100 metara dugačka traka obojena je u crveno, plavo i zeleno,…. Specijalna pešačka traka za korisnike mobilnih… »