Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 06.06.2018

Brnabić: Univerzitetet u Kragujevcu primer vladavine prava

Politika 06.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zadovoljna je načinom kako je rešena situacija u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i istakla da je to pravi primer vladavine prava. „Ovo je primer vladavine prava i molim sve da… »

Avion prinudno sleteo u Beograd zbog napuklog stakla

Politika 06.06.2018
Avion koji je saobraćao na liniji Antalija - Štutgart prinudno i bezbedno je sleteo na Aerodrom Nikola Tesla zbog naprslog stakla na pilotskoj kabini. To se dogodilo sinoć u 23.18 sati, a radi se o letu kompanije Kondor erlajnz sa 177 putnika i 7… »

Za obnovu stanovništva: Svaka druga žena da ima troje dece

Politika 06.06.2018
Da bismo obnovili stanovništvo u Srbiji potrebno je da skoro svaka druga žena ima troje dece, kazala je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografsku politiku Slavica Đukić Dejanović. Ona je navela da je od 2001. do 2015. godine u Srbiji… »

Šarčević: Uskoro predlog statuta Nacionalnog tela za akreditaciju fakulteta

Politika 06.06.2018
BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će predlog statuta Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanja verovatno stići u Vladu Srbije do kraja ove sedmice. „Ja… »

Povratak školovanih podoficira

Politika 06.06.2018
Ovi đaci uče opšteobrazovne predmete, ali i one stručne, kao što su taktika RV i PVO, bombardersko naoružanje ili napadno-navigacioni sistemi. Stroj mladića i devojaka odevenih u uniforme Vojske Srbije ravna se pred starešinom na betonskom… »

Utrostručen broj donora organa

Politika 06.06.2018
„U Srbiji je u prethodne tri godine utrostručen broj donora organa, ali je neophodno donošenje zakona koji će biti signal da je postignut nacionalni konsenzus o ovoj važnoj temi i da imamo još jednu potvrdu da smo kao društvo položili ispit… »

Betoniranje Zlatibora

Politika 06.06.2018
Kako javlja „Politika”, privatni investitor na Zlatiboru zabetonirao je četiri bora kako bi napravio parking ispred novosagrađene zgrade sa apartmanima u Svetogorskoj ulici. Ovo je dobar povod da napišem nešto o stanju na Partizanskim vodama… »

Žarković postavljen za komandanta RV i PVO

Politika 06.06.2018
Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaz o postavljenju brigadnog generala Duška Žarkovića na novu dužnost komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Vučić je Žarkovića… »