Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Nedimović sutra razgovara sa malinarima, ali ne o ceni

Politika 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju određuje tržište. Nedimović je za… »

„Fijat” uložio u Srbiju 1,4 milijarde evra – planira i više

Politika 06.06.2018
Italijani ne nameravaju da se povuku sa srpskog tržišta mada im ove godine ističe ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku, u kojoj imaju 67 odsto udela. „Fijat” je investirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu… »

BIP-u zabranjena reklama za pivo

Politika 06.06.2018
REM obavestio medije da prekinu emitovanje spota u kome se čuju stihovi pesme za decu Dušana Radovića „Zdravica”. – Proizvođač poručio da će se žaliti i da pesma, po njihovom mišljenju, nije dečja. Svi mediji koji su do sada prikazivali… »

Đilas i Šolak osvajaju medijski prostor Srbije

Politika 06.06.2018
„Junajted medija” predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji „Dajrekt medija” na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje „Dajrekt… »

Invalidske penzije i dalje pod prismotrom

Politika 06.06.2018
Iako je revizija spornih penzija zvanično završena i ukinuto 360 invalidskih primanja, penzijski fond ima pravo da kontroliše ove prinadležnosti kada god se za to ukaže potreba. Podatak da je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaključno s 31… »