Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 06.06.2018

Ambasador SAD posetio Kragujevac

Ritam grada Kg 06.06.2018
U okviru svoje posete Kragujevcu, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat prisustvovao je danas Međunarodnoj konferenciji “Industrija 4.0“ čiji je domaćin FCA Srbija, posetio je američke kompanije koje posluju na teritoriji Kragujevca… »

GV: Doneta odluka o ravnopravnosti polova

Ritam grada Kg 06.06.2018
Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o ravnopravnosti polova na teritoriji grada Kragujevca. Odlukom se uređuje način obezbeđivanja ravnopravnosti polova i ostvarivanja jednakih mogućnosti u organima grada, javnim preduzećima, ustanovama… »

I grad Kragujevac deo projekta “Šumadijska šljiva”

Ritam grada Kg 06.06.2018
Grad Kragujevac i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja potpisaće Sporazum o partnerstvu u realizaciji projekta “Šumadijska šljiva“. Reč je o projektu u kome učestvuju opštine Aranđelovac, Topola, Rača, Knić… »

Nagrađen projekat grada Kragujevca

Ritam grada Kg 06.06.2018
U okviru projekta “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“, u Beogradu je održana svečanost “Izazov otvorenih podataka“ koju su organizovali Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj… »

Pretukli čoveka pa mu naredili da za sat vremena donese 11.000 evra

Ritam grada Kg 06.06.2018
U policijskoj akciji na teritoriji Užica, uhapšena su tri muškarca zbog sumnje da su u bašti jednog kragujevačkog kafića brutalno pretukli Marinka M.(36) i dali mu rok od sat vremena da im donese 11.000 evra. U suprotnom, zapretili su da će mu… »

Otvaranje UMMUS uličnih panela na Đačkom trgu

Ritam grada Kg 06.06.2018
Najpopularnija lokacija u gradu dobija male, ali od velikog značaja za Kragujevac, ulične galerijske panele. Ovo izložbeno mesto imaće tri vitrine i biće postavljene između Prve kragujevačke gimnazije i teatra Joakim Vujić. UMMUS ima za cilj da… »

„Hrabri olovni vojnik“ u PZD

Ritam grada Kg 06.06.2018
Danas od 18 časova, u Pozorištu za decu, igraće se predstava „Hrabri olovni vojnik“. Na svoj rođendan, dečak dobija komplet od 12 olovnih vojnika. Ali jedan je bio faličan, nedostajala mu je noga. Taj olovni vojnik је stavljen na sto, pored… »

Delimo 20 karata za „Kraguj fest“

Ritam grada Kg 06.06.2018
Čitaocima „Ritma grada“ poklanjamo po 10×1 kartu za prvi i drugi dan „Kraguj festa“, na kom će u Hali „Park“ 7. juna nastupiti Aca Lukas, a 8. juna Đani. Ukoliko želite da učestvujete u nagradnoj igri potrebno je da svoje podatke (ime… »

Najveći problem Romkinja obrazovanje

Ritam grada Kg 06.06.2018
U organizaciji Udruženja žena “Zurali Romnji“ (Jaka žena) i Kancelarije za romska pitanja održan je okrigli sto na temu “Socijalno-ekonomski status Romkinja u Kragujevcu“. O položaju Romkinja, preduzetim merama i novim inicijativama da se… »