Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Protest dužnika u švajcarcima, traže mišljenje Vrhovnog kasacionog suda

RTS 06.06.2018
Članovi Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF blokirali su saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda i poručili da će protestovati sve dok se predstavnici te institucije ne izjasne o problemu sa isplatom… »

Nedimović za RTS: Sa malinarima ćemo razgovarati o svemu osim o ceni

RTS 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje. Dodaje da neće biti razgovora o otkupnoj ceni… »

Bura na tržištu nafte, vozači negoduju zbog rasta cena

RTS 06.06.2018
Geopolitičke i ratne trzavice velikih sila uzburkale su svetsko naftno tržište. Cena barela raste od početka godine što diže i cene derivata koji su sve skuplji u čitavoj Evropi. Srbija zavisi od uvoza pa je gorivo sve skuplje i na našim pumpama… »

"VKS će do 1. oktobra rešiti sve predmete u vezi sa kreditima u švajcarcima"

RTS 06.06.2018
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Dragomir Milojević, u razgovoru sa predstavnicima Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija, rekao je da će VKS do 1. oktobra rešiti sve do danas primljene predmete u vezi sa kreditima… »

"Fijat" uložio više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu

RTS 06.06.2018
Direktor fabrike "Fijat Krajsler automobili" u Kragujevcu Alesio Leonardi navodi da je "Fijat" do sada investitirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu. Počeli su od "zastave 10", preko "punta", do "fijata 500 l" i sada ga proizvode u… »

Svetska banka zadržala iste projekcije rasta BDP-a Srbije

RTS 06.06.2018
Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je Svetska banka u najnovijem izveštaju o globalnim ekonomskim perspektivama. Reč je o nepromenjenim projekcijama u odnosu na izveštaj… »

Zaduženi u švajcarcima optimistični, očekuju nove presude

RTS 06.06.2018
Jelena Pavlović iz udruženja CHF Srbija, koje je jedan od organizatora današnjeg protesta građana zaduženih u švajcarskim francima, kaže za RTS da je Udruženje od Vrhovnog kasacionog suda dobilo uveravanja da će sve predmete koje trenutno ima kod… »

Poljoprivrednici trljaju ruke, ječam obećava dobar rod

RTS 06.06.2018
Jesenas je ječmom u Srbiji zasejano oko 80.000 hektara, što je višegodišnji prosek. Tamo gde su primenjene agrotehničke mere, kao što je to slučaj sa poljoprivrednim imanjem "Zlatica" pored Zrenjanina, gde je pod ječmom oko stotinu hektara, prvi… »