Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Trgovinski rat jedna od tema Samita G-7, Merkelova očekuje teške razgovore

RTS 06.06.2018
Razbuktava se trgovinski rat Evrope i Amerike. Evropska unija od jula uvodi carine na američku robu, kao odgovor na odluku predsednika Trampa da uvede tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope. Trgovina će biti i jedna od glavnih tema Samita G-7… »

Donji dom italijanskog parlamenta izglasao poverenje novoj vladi

RTS 06.06.2018
Poverenje vladi novog premijera Đuzepea Kontea izglasao je donji dom italijanskog parlamenta. Za kabinet Đuzepa Kontea glasalo je 350 poslanika, dok je 236 bilo "protiv", a 35 uzdržano. Konte, koji ima podršku pokreta Pet zvezdica i desničarske Lige… »

Mračna prošlost ostrva Sentosa, mesta susreta Trampa i Kima

RTS 06.06.2018
Ostrvo Sentosa, mesto istorijskog susreta američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, danas je popularna turistička destinacija u Jugoistočnoj Aziji sa poznatim terenima za golf i peščanim plažama. Ostrvo u… »

Đulijani: Kim Džong Un na kolenima molio da se samit održi

RTS 06.06.2018
Pravni savetnik američkog predsednika Donalda Trampa i bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani izjavio je da je ranija odluka Trampa da otkaže samit između SAD i Severne Koreje "bacila na kolena" severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji je… »

Kina upozorava SAD: Ne izazivajte nevolje

RTS 06.06.2018
Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čuenjing upozorila je Sjedinjene Američke Države da "ne propagiraju militarizaciju i izazivaju nevolju", nakon što su dva američka bombardera "boing B-52" proletala u blizini kineskog spruda u… »

Putin: Sankcije neće obuzdati razvoj Rusije

RTS 06.06.2018
Sankcije neće moći da "obuzdaju" razvoj Rusije niti da je liše njenog suvereniteta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da će Rusija ili biti suverena zemlja ili je neće ni biti. "Ne iznenađuje nas postojanje nekih ograničenja i… »

Eksplozija u Bagdadu, osmoro poginulih

RTS 06.06.2018
Najmanje osam ljudi je poginulo a 27 povređeno u eksploziji u Bagdadu, u četvrti Sadr siti, naveli su izvori u iračkoj policiji. Izvori su naveli da je eksplodirala municija koja je bila sakrivena u džamiji a eksplozija se dogodila prilikom njenog… »

Španska vlada u rukama žena

RTS 06.06.2018
Nova socijalistička španska vlada objavila je sastav Kabineta, koji čine pet muškaraca i čak 11 žena na ministarskim mestima, pri čemu su ženama pripale ključne pozicije - ministarstva ekonomije, finansija i odbrane. Premijer Pedro Sančes… »

Požar u hotelu u centru Londona, 100 vatrogasaca na terenu

RTS 06.06.2018
Oko 100 vatrogasaca učestvuje u gašenju požara koji je izbio u hotelu "Mandarin orijental" u centru Londona. Na video-snimku vidi se dim koji izbija iznad ovog luksuznog hotela sa 12 spratova, prenosi AP. Požar je prijavljen oko 16 sati po lokalnom… »

Britanija: EK "puca sebi u noge" ako nas udalji od "Galilea"

RTS 06.06.2018
Britanija je saopštila da Evropska komisija "puca sebi u noge" razmatranjem plana da toj zemlji, posle istupanja iz EU, ograniči pristup satelitskom navigacionom sistemu "Galileo". Britanski ministar za Bregzit Dejvid Dejvis izjavio je da je Britanija… »