Izvor: RTV Novi Pazar arhiva vesti 06.06.2018

MUP apeluje na građane da ne koriste neuređena kupališta

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je danas na građane, pred početak kupališne sezone, da ne koriste neuređene plaže i da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod dejstvom alkohola.”Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane… »

“Bratstvo ne poznaje granice”

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Konvoj “Bereket” i ove godine ogranizovao je kolektivni iftar u Novom Pazaru. Na gradskom šetalištu uz podršku Grada Novog Pazara na ovaj način je promovisana ideja bratstva, zajedništva i sloge među Bošnjacima i građanima Turske ali i među… »

Teodora Simović treća na 1.500 metara u Zenici

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović zauzela je danas treće mesto u disciplini 1.500 metara na mitingu u Zenici. Ona je ostvarila vreme od četiri minuta i 21,56 sekundi, dok je njena klupska koleginica Amra Terzić u toj trci bila poslednja, osma… »

AS bliži finalu

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Kadeti Fudbalskog kluba AS odigrali su danas protiv Sloge u Petrovcu na Mlavi nerešeno 1:1, u prvom meču prvog kruga doigravanja za plasman u Kadetsku ligu Srbije. Novopazarci su poveli golom Vahida Mehovića u 78. minutu, a konačan rezultat postavio… »

Pazar ponovo interesantan za đačke ekskurzije

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Novi Pazar ponovo postaje interesantna destinacija za đačke ekskurzije. U prilog tome govori i činjenica da je proteklih dana, u organizaciji Regionalne turističke organizcije Sandžak i Turističke agencije Dream Travel organizovana rekreativna… »

STAV: Zukorlićev Mešihat izvršio agresiju na Arap džamiju

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Arap ili Hasan Čelebi džamija jedan je od najstarijih građevinskih i vjerskih objekata u Novom Pazaru. Spominje se u osmanskom popisu iz 1528. godine. Nekoliko dana pred početak ovog ramazana radnici angažirani od Islamske zajednice u Srbiji, koja… »

Podrška mikro i malim preduzećima

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Razvojni program EU PRO objavio je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u Novom Pazaru. Informativna sesija o detaljima ovog programa odžaće se u četvrtak, 7. juna, u galeriji Multimedijalnog centra sa… »

Iftar u organizaciji BNV

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće, najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Republici Srbiji, organizovalo je u Novom Pazaru, tradicionalni iftar za nosioce visokih javnih funkcija i saradnike Vijeća. Predsjednik Vijeća, dr Sulejman Ugljanin, u svojstvu… »

Pešterski vodovod će se raditi etapno

RTV Novi Pazar 06.06.2018
Pešterski vodovod izgradjen još davne 1975. godine, dužine preko 70 kilometara, koji se proteže se od izvorišta u selu Djerekare, na teritoriji opštine Tutin, do mesta Crvsko na teritoriji opštine Sjenica, osnovni je način vodosnabdevanja žitelja… »

Grad i ‘’Danas’’ uz maturante

RTV Novi Pazar 06.06.2018
U nameri da pomogne budućim srednjoškolcima da se što bolje pripreme za završni ispit, Gradska uprava Novog Pazara otkupila je dovoljan broj izdanja dnevnog lista Danas, u kojem je objavljen dodatak sa probnim testovima i svim potrebnim informacijama… »