Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 06.06.2018

Poverenik: Aplikacija "Izabrani doktor" zadire u privatnost, stvar za istragu

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Aplikacija za zakazivanje pregleda Izabrani doktor, koju je Ministarstvo zdravlja predstavilo 30. maja, zadire u privatnost građana, rekao je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. On je u utorak doneo rešenje kojim je… »

Apel kupačima: Ne na divlje plaže

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Zamenik komandanta Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić, pred početak nove kupališne sezone, apelovao je danas na građane da ne koriste divlje plaže i da se na kupalištima ponašaju odgovorno. "Ministarstvo unutrašnjih poslova… »

Beograd: Zbog naprslog stakla na kabini avion sa 177 putnika prinudno sleteo

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Avion koji je saobraćao na liniji Antalija - Štutgart prinudno i bezbedno je sleteo na Aerodrom Nikola Tesla zbog naprslog stakla na pilotskoj kabini. To se dogodilo sinoć u 23.18 sati, a radi se o letu kompanije Condor Airlines sa 177… »

Čak 100 doktorata sa privatnih fakulteta na proveri

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo je svojevremeno doktorate, neki sporadično, a neki u kontinuitetu, iako nije imalo dozvolu za izvođenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata, pišu "Večernje… »

Svaka druga žena - troje dece

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Da bismo obnovili stanovništvo u Srbiji potrebno je da skoro svaka druga žena ima troje dece, kazala je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografsku politiku Slavica Đukić Dejanović. Ona je navela da je od 2001. do 2015. godine u… »

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vežbi sa ruskom vojskom

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Saradnja će… »

Za pomoć žrtvama trgovine ljudima od SAD - 750.000 dolara

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Ambasada SAD u Beogradu saopštila je danas da je Amerika donirala 750.000 američkih dolara za pomoć žrtvama trgovine ljudima. Donaciju je najavio Stejt department a dobiće je Međunarodni komitet spasa i Udruženje građana za borbu protiv… »

Leđero: NATO izvršio "tiho svirepo ubistvo", pomoći ću Srbiji da to dokaže

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Domeniko Leđero, jedan od osnivača organizacije "Vojna opservatorija" u Odeljenju italijanske odbrane, tvrdi da je NATO izvršio "tiho svirepo ubistvo" osiromašenim uranijumom i najavljuje da će Srbiji ustupiti kompletnu dokumentaciju o NATO… »

Stefanović: Jačanje saradnje sa ruskom Rozgvardi jedinicom

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora - vrhovnog komandanta federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije Sergejem Melikovim o nastavku i jačanju saradnje pre svega u… »

Ubistva i kidnapovanja novinara na Kosovu pred Skupštinom Evropske federacije novinara

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Na dnevnom redu Skupštine Evropske federacije novinara koja se danas održava u Lisabonu biće predlog rezolucije o istragama ubistava novinara na Kosovu iza kog su stali UNS, NUNS, Asocijacija novinara Kosova i Sindikat novinara Srbije. U… »