Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Protest korisnika kredita u švajcarskim francima

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Članovi Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF blokirali su danas saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda i poručili da će protestovati sve dok se predstavnici te institucije ne izjasne o problemu… »

Razgovor ministra sa malinarima sutra - o svemu osim o ceni

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje koje će odgovarati i malinarima i… »

Ministarstvo odbrane: Dronovi u Kopnenoj zoni nisu predstavljali opasnost

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Pojava bespilotnih letilica u vazdušnom prostoru Srbije može se dovesti u vezu sa ilegalnim aktivnostima, prebacivanjem migranata, švercom roba, narkotika, akcijama drvoseča, saopštilo je Ministarstvo odbrane povodom informacija o dronovima… »

Kurs dinara 118,13

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Narodna banka Srbije kupila je juče 25 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, i zvanični srednji kurs dinara će danas iznositi 118,1298 dinara, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je NBS. Od početka godine, NBS… »

Digitalizacija u kragujevačkom Fijatu neizbežna

RTV 06.06.2018
KRAGUJEVAC - Fijat je do sada investirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu, izjavio je danas direktor fabrike FCA Srbija u Kragujevcu Alesio Leonardi na međunarodnoj konferenciji "Industrija 4.0". "Napravićemo Mapu puta za Srbiju koju… »

Aerodrom: Dvomilioniti putnik oborio rekord

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" registrovao je dvomilionitog putnika, što je prvi put u istoriji da je ovaj rezultat ostvaren u prvoj nedelji juna, osam dana ranije nego prošle godine. Dvomilioniti putnik je registrovan sinoć na letu… »

Svetska banka zadržala iste projekcije rasta BDP-a Srbije

RTV 06.06.2018
VAŠINGTON - Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je danas Svetska banka u najnovijem izveštaju o globalnim ekonomskim perspektivama. Reč je o nepromenjenim projekcijama u… »

U kompaniji NCR do kraja godine 3.100 zaposlenih iz Srbije

RTV 06.06.2018
KRAGUJEVAC - Kompanija NCR Srbija će povećati broj zaposlenih u Srbiji i do kraja godine imaće više od 3.100 radnika, najavio je danas direktor u kompaniji NCR Stefan Lazarević. "NCR Srbija trenutno ima 2.652 zaposlenih, a do kraja godine ćemo… »

Mali sledeće nedelje sa MMF-om o platama i penzijama

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Na razgovorima sa delegacijom MMF sledeće nedelje u Beogradu ćemo definisati stav po pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, izjavio je ministar finansija Siniša… »

Ispravnost namirnica kao prioritet

RTV 06.06.2018
KIKINDA - Iako leto kalendraski još nije stiglo, visoke temperature već su nas uveliko uvele u najtopliji period godine. Upravo te tropske temperature povećavaju rizik po ispravnost namirnica, pre svega namirnica životinjskog porekla. Tim pre, više… »