Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 06.06.2018

Konferencija o konstruisanju, oblikovanju i dizajnu na FTN

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Savetnica gradonačelnika Novog Sada Marijana Dukić – Mijatović prisustvovala je otvaranju Međunarodne konferencije o konstruisanju, oblikovanju i dizajnu, koja se održava do 8. juna na Univerzitetu u Novom Sadu. Organizator skupa je… »

Osmo izdanje Festivala Poezika

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Festival Poezika je do sada imao sedam izdanja: pet redovnih bilo je u Kulturnom centru Novog Sada, u saradnji s Kulturnim centrom Kotora realizovano je jedno izdanje festivala u gradu Kotoru, pokrenuta je saradnja s Fondacijom Novi Sad 2021… »

Deo Petrovaradina bez vode do 14 sati

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 8 do 14 sati biti potez od mosta Duga do Reljkovićeve ulice. Cisterna sa pijaćom vodom će biti postavljena ispred OŠ "Jovan Dučić" u Preradovićevoj ulici. Kako je saopštilo JKP… »

Počela prodaja karata za meč Srbija - Nemačka u Novom Sadu

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem, članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom… »

UNICEF poziva Novosađane da pomognu deci sa smetnjama u razvoju

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Početkom juna građani Novog Sada će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune JKP "Informatika''. Građani dobijaju blanko… »

Dokumentarni film "Krst nad jamom" u Novom Sadu

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - "Krst nad jamom", dugometražni dokumentarni film predstavnjen je večeras novosadkoj publici u Muzeju Vojvodine . Film donosi najzanimljivije i najznačajnije video zapise prikupljene na terenima Velebita i ostrva Paga gde je među prvima… »

Budućnost u ekološkim proizvodima od meda

RTV 06.06.2018
STANIŠIĆ - Na tržištu se sve više traže domaći i ekološki proizvodi na bazi meda, a naročito kada je kozmetika u pitanju, jer kožu, kao naš najveći organ, treba adekvatno negovati naročito u letnjim mesecima. Sve više pčelarskih gazdinstava… »

Majstora za auto birajte kao i prijatelje, polako i oprezno

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - U susret sezoni godišnjih odmora, važno je pažnju posvetiti i svom automobilu, ukoliko njime putujete. Gužve na auto-putevima i graničnim prelazima, kao i visoka temperatura, mogu biti jedan od uzroka pregrevanja, čak i požara u… »

"Deset vekova srpske književnosti"

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Da Srbi mogu da se pohvale svojim literarnih spisima, nastalim pre deset vekova, svedoči antologijska edicija „Deset vekova srpske književnosti“. Ediciju je objavio Izdavački centar Matice srpske. Njene prve knjige objavljene su 2010-te… »

Novi Sad: Sajam zapošljavanja u Mašinskoj školi

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - U Srednjoj mašinskoj školi održan je sajam zapošljavanja. Cilj je da se đacima ponudi mesto gde mogu obavljati praktičnu nastavu, pa i da se zaposle. Svoju ponudu đacima Mašinske škole predstavilo je petnaestak firmi, od kojih su neke… »