Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 06.06.2018

Šabić: Aplikacija 'izabrani lekar' na proveri

Slobodna Evropa 06.06.2018
Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja Srbije Rodoljub Šabić hitno je otvorio postupak nadzora prema više institucija , među kojima su i Ministarstvo zdravlja Srbije i Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), zbog potencijalnih… »

Zdravko Mamić osuđen na 6 i po godina zatvora

Slobodna Evropa 06.06.2018
Na Županijskom sudu u Osijeku Zdravko Mamić i ostali su osuđeni na kaznu ztavora jer su iz nogometnog kluba Dinamo izvukli 116 milijuna kuna (17,5 milijuna eura) putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, te oštetili… »

Osporeni doktorati na 22 fakulteta

Slobodna Evropa 06.06.2018
Komisija za akreditaciju (KAPK) napisala je izveštaj u kojem se navodi da je devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo doktorate, iako nisu imali dozvolu za izvodjenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata. Kako pišu… »

Hrvatska: Izdat nalog za uhićenjem Mamića

Slobodna Evropa 06.06.2018
Osječki Županijski sud u srijedu je, temeljem nepravomoćne presude kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora, dao nalog za njegovim uhićenjem, doznaje se na sudu. Nakon što MUP utvrdi na kojem je graničnom prijelazu okrivljeni… »

Pravamoćna presuda Karadžiću u decembru, Mladiću 2020.

Slobodna Evropa 06.06.2018
Pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće izrečena do kraja ove godine, a bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću do kraja 2020. godine. To su u Njujorku, na sednici Saveta bezbednosti… »

Mamiću 6,5 godina, raspisana tjeralica

Slobodna Evropa 06.06.2018
Najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić i njegovo troje pomagača proglašeni su krivima za krađu 15,5 milijuna eura na transferu igrača iz Dinama i utaju poreza tešku 1,6 milijun eura. Zdravko Mamić dobio je 6,5 godina. On iz Bosne i… »

Ambasador SAD: Uznemirujući broj incidenata prema Srbima na Kosovu

Slobodna Evropa 06.06.2018
Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi (Greg Delawie) izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu, dodajući da su oni u potpunosti neprihvatljivi. U izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE)… »

Thomposon pravomoćno oslobođen za poklič 'Za dom spremni'

Slobodna Evropa 06.06.2018
Kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson pravomoćno je oslobođen krivnje da je lani u Slunju izvođenjem pjesme "Bojne Čavoglave" s pozdravom "Za dom spremni" poticao mržnju na temelju nacionalne ili vjerske pripadnosti, javila je Hina. Presudom… »

Tužilac sumnja u istinitost svjedočenja Skota

Slobodna Evropa 06.06.2018
U Višem sudu u Podgorici je okončano saslušanje bivšeg operativca američke Centralne obavještajne agencije (CIA) i vlasnika bezbjednosne kompanije iz Amerike Brajana Skota (Brian Scott) u sudskom postupku "državni udar". Brajan Skot je drugog dana… »

Otkazana utakmica Izraela i Argentine u Jerusalimu

Slobodna Evropa 06.06.2018
Prijateljska fudbalska utakmica izmedju Izraela i Argentine, zakazana za subotu u Jerusalimu, otkazana je, potvrdila je rano jutros izraelska ambasada u Buenos Ajresu, navodeći kao razlog "pretnje i provokacije" protiv glavnog igrača Lionela Mesija… »