Izvor: Srbija danas/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Putin još jednom pokazao da se ne nikog ne boji: Sankcije neće poremetiti razvoj Rusije

Srbija danas 06.06.2018
Žestok odgovor. Sankcije neće moći da "obuzdaju" razvoj Rusije niti da je liše njenog suvereniteta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da će Rusija ili biti suverena zemlja ili je neće ni biti. - Ne iznenađuje nas postojanje… »

Osvojio milion na lutriji, pa u prodavnici ostavio dobitni listić! Onda ga je kupac pronašao i...

Srbija danas 06.06.2018
Kupio tri listića ukupno. Kal Patel, koji radi u maloj prodavnici svojih roditelja u Salini u Kanzasu, na kasi je pronašao tiket za lutriju sa dobitnom kombinacijom koji je kupac slučajno zaboravio ni ne znajući da taj tiket donosi milion dolara, ali… »

Ugostitelji, oprez: Ako vam suncobrani nisu u ove tri boje, platićete drakonsku kaznu

Srbija danas 06.06.2018
Propisi o uniformisanim suncobranima su deo nove politike uređenja prestonice. Sa dolaskom toplih dana, ugostitelji u prestonici otvorili su letnje bašte. Prema gradskoj odluci iz 2014. godine, u pešačkim zonama mobilijar mora biti uniformisan - bež… »

Rekordan izvoz SAD umanjio trgovinski deficit u aprilu

Srbija danas 06.06.2018
Uvoz pao na 257,4 milijarde dolara. Rekordan izvoz SAD doprineo je tome da trgovinski deficit SAD u aprilu padne i to drugi mesec zaredom, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci. Međutim, od početka ove godine trgovinski deficit SAD je porastao… »

Sramota: Račun u restoranu platila 500 dinara skuplje jer nije govorila hrvatski

Srbija danas 06.06.2018
Nečuveno. U poznatom splitskom restoranu domaća gošća platila je porciju rižota 90 kuna (1.440 dinara), a tu cenu je osigurala tako što je govorila hrvatskim jezikom. Međutim, kada se narednog dana vratila sa svojim prijateljima iz inostranstva… »

Operateri deru u romingu: Imaju profit od neverovatnih 5.000 odsto

Srbija danas 06.06.2018
SMS poruke operaterima donose profit od 1.000 odsto. Pregovori o Evropskom elektronskom komunikacionom kodu, kojim su regulisane cene međunarodnih poziva, su završeni. - Nakon sniženja cena rominga od kojih profitiraju potrošači koji putuju u… »

Bolji smo od Hrvata: Svetska banka zadržala iste projekcije rasta BDP-a Srbije

Srbija danas 06.06.2018
Reč je o nepromenjenim projekcijama u odnosu na izveštaj Svetske banke iz januara. Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je danas Svetska banka u najnovijem izveštaju o… »

Upozorenje Svetske banke: Trgovinske tenzije pretnja po globalnu ekonomiju

Srbija danas 06.06.2018
Iz Svetske banke ukazuju na uspon protekcionističkog raspoloženja i geopolitičkih rizika. Svetska banka je procene rasta globalne ekonomije za ovu i narednu godinu ostavila na istom nivou kao i u januaru, ali je upozorila na kombinaciju značajnih… »

Cene u Grčkoj ovog leta: Giros dva evra, a stvar koja je svima neophodna košta papreno

Srbija danas 06.06.2018
Najskuplje na ostrvima. Cene u Grčkoj u 2018. se ne razlikuju mnogo od prethodnih godina, a drastičnih poskupljenja proizvoda nema. Cene variraju od mesta do mesta, od ostrva do ostrva, ali ovaj vodič bi trebalo da Vam stvori dobru predstavu šta… »

Putujete kolima u inostranstvo: U ove zemlje ne možete bez zelenog kartona

Srbija danas 06.06.2018
Upozorenje AMSS. "Zeleni karton" obavezan za putovanje u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban, navode u AMSS… »