Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Eksplozija u skladištu u Strazburu: Najmanje 11 povređenih (foto)

Srbija danas 06.06.2018
Drama! U jednom skladištu u Strazburu desila se eksplozija u kojoj je najmanje 11 osoba povređeno. Kako pišu lokalni mediji, u pitanju je silos jedne poljoprivredne kompanije. Strasbourg : explosion au Port-du-Rhin https://t.co/e2ngtfPsa6… »

"Brižna" Tereza - Britanska premijerka zabrinuta zbog ubijanja Palestinaca?! A evo šta je poručila Netanijahuu

Srbija danas 06.06.2018
Važan susret. Britanska premijerka Tereza Mej prenela je danas izraelskom kolegi Benjaminu Netanijahuu da je London zabrinut zbog ubijanja demonstranata u Gazi, upozorivši da se situacija pogoršava. Više od 100 Palestinaca ubijeno je na… »

Požar u Londonu: Vatra u blizini Hajd parka, crni dim se širi gradom (video)

Srbija danas 06.06.2018
Saobraćaj obustavljen. Požar koji je izbio u londonskom Mandarin Orijental hotelu u blizini Hajd parka gasi skoro 100 vatrogasaca. - Petnaest vatrogasnih kola i 97 vatrogasaca su na licu mesta i pokušavaju da ugase vatru - naveli su u saopštenju… »

"Kim na kolenima": Lider Severne Koreje preklinjao da se samit sa Trampom ipak održi?!

Srbija danas 06.06.2018
Samit SAD i Severne Koreje biće održan 12. juna u Singapuru. Pravni savetnik američkog predsednika Donalda Trampa i bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Ðulijani, izjavio je danas da je ranija odluka Trampa da otkaže samit između SAD i Severne… »

Amerika pred sudom: Rusija bi mogla da tuži SAD pred Svetskom trgovinskom organizacijom

Srbija danas 06.06.2018
"Ne isključujemo tu mogućnost" Rusija razmatra mogućnost da protiv SAD pokrene sudski spor pred Svetskom trgovinskom organizacijom zbog carina na čelik i aluminijum, rekao je u intervjuu televizijskom kanalu direktor Odeljenja za trgovinske… »

Britanci očajni zbog svemirske stanice: Brisel "puca sebi u noge" ako nas udalji od Galilea

Srbija danas 06.06.2018
EU hoće da ograniči pristup satelitskom navigacionom sistemu Galileo. Britanija je danas saopštila da Evropska komisija "puca sebi u noge" razmatranjem plana da toj zemlji, posle istupanja iz EU, ograniči pristup satelitskom navigacionom sistemu… »

Donji dom italijanskog parlamenta izglasao poverenje novoj vladi

Srbija danas 06.06.2018
Za Konteovu vladu glasalo je 350 poslanika. Donji dom italijanskog parlamenta večeras je izglasao poverenje vladi novog premijera Ðuzepea Kontea. Za Konteovu vladu glasalo je 350 poslanika, dok je 236 bilo protiv, a 35 uzdržano. Konte, koji ima… »

Svet će biti bolje mesto bez tebe: Majka im umrla, deca dala čitulju koja šokira (foto)

Srbija danas 06.06.2018
Nije među živima od 31. maja. Osamdesetogodišnja žena iz Minesote napustila je svet, ali njena porodica, iznenađujuće, nimalo ne pati zbog njene smrti. U lokalnim novinama su objavili čitulju iz koje je vidljivo da ne mogu da je smisle. Ketlin… »

Neće moći: Iran ne prihvata novi sporazum o nuklearnom programu

Srbija danas 06.06.2018
"Države regiona moraju samostalno da rešavaju probleme" Zamenik predsednika Skupštine islamskog saveta Irana Ali Motahari u ekskluzivnom intervjuu Sputnjiku objašnjava kakve su perspektive saradnje iranskih i evropskih kompanija u uslovima povlačenja… »

Astronauti iz Rusije, SAD i Evrope u svemirskoj misiji: Eksperimenti u oblasti ljudske rase, fizičke nauke i tehnologije

Srbija danas 06.06.2018
Program misije uključuje 250 eksperimenata. Ruski svemirski brod sa troje astronauta iz Rusije, SAD i Evropske svemirske agencije poleteo je na misiju u Međunarodnoj svemirskoj stanici. Sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu poleteli su Sergej Prokopjev iz… »