Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 06.06.2018

EU: Od jula dodatne carine na uvoz iz SAD

Vesti online 06.06.2018
EU bi od jula trebalo da počne da primenjuje dodatne carine ne određenu američku uvoznu robu kao odgovor na carine koje je Vašington uveo na čelik i aluminijum iz Unije, saopštila je danas Evropska komisija. Članice EU dale su široku podršku… »

Italija: Donji dom parlamenta glasa o poverenju novoj vladi

Vesti online 06.06.2018
Donji dom italijanskog parlamenta glasaće danas o poverenju novoj vladi, kojoj je gornji dom parlamenta sinoć već izglasao poverenje. Uoči glasanja u gornjem domu, novi italijanski premijer Đuzepe Konte juče je izložio program nove vlade i najavio… »

Vulkan Fuego ponovo izbacuje lavu,nove evakuacije

Vesti online 06.06.2018
Vulkan Fuego u Gvatemali ponovo je počeo da izbacuje lavu, ubrzo nakon što je agencija za vanredne situacije te zemlje naredila nove evakuacije. Agencija je povukla spasioce i policiju, a i novinarima je naređeno da se evakuišu, navodi AP. Agencija je… »

"Kim na kolenima molio da se samit održi"

Vesti online 06.06.2018
Pravni savetnik Donalda Trampa Rudi Đulijani izjavio je da je odluka Trampa da otkaže samit SAD i Severne Koreje, "bacila na kolena" Kim Džong Una. Kako je rekao, Kim Džong Un je preklinjao da se sastanak ponovo zakaže. Đulijani je, na poslovnoj… »

Eksplozija u skladištu u Strazburu

Vesti online 06.06.2018
U jednom skladištu u Strazburu desila se eksplozija u kojoj je najmanje 11 osoba povređeno. Kako pišu lokalni mediji, u pitanju je silos jedne poljoprivredne kompanije. Strasbourg : explosion au Port-du-Rhin https://t.co/e2ngtfPsa6… »

Grci večeras izlaze na masovne proteste u čak 20 gradova

Vesti online 06.06.2018
Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je građane Makedonije da budu oprezni zbog protesta koji su za večeras najavljeni u više od 20 gradova u Grčkoj. U saopštenju Ministarstvo apeluje na makedonske državljane da izbegavaju mesta… »

Kina upozorava SAD: Ne izazivajte nevolje

Vesti online 06.06.2018
Portparolla kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing upozorila je danas Sjedinjene Američke Države da "ne propagiraju militarizaciju i izazivaju nevolju", nakon što su dva američka bombardera Boing B-52 proletala u blizini kineskog spruda u… »

Potera kao iz igrice: Vojnik ukrao tenk i nagazio gas (VIDEO)

Vesti online 06.06.2018
Oklopno vozilo koje jure policijski automobili uz sirene slika je snimljena na putu u američkoj državi Virdžiniji, koja je u potpunosti ličila na situaciju iz popularnih kompjuterskih igara iz "Grand Theft Auto" serijala. Vojni oklopni transporter… »

Zatvara se nebo iznad Singapura jer stižu Tramp i Kim

Vesti online 06.06.2018
Vazdušni prostor iznad Singapura biće zatvoren tokom samita SAD i Severne Koreje sledeće nedelje, javlja Rojters. Ova jugoistočna azijska država-grad koja će 12. juna biti mesto istorijskog susreta između američkog i severnokorejskog lidera… »

"Sarajevo i Beograd su u svakom slučaju evropski gradovi"

Vesti online 06.06.2018
Ne mogu se u procesu evrointegracija sve države Zapadnog Balkana ubaciti u isti koš, kaže austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl čija zemlja početkom jula preuzima predsedavanje Evropskoj uniji. Ona je za "Dojče vele" izjavila da je… »