Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Protest zbog cene goriva: Normalizovan saobraćaj, policija sprečila blokadu Gazele, više osoba privedeno

Blic 11.06.2018
Saobraćaj je večeras normalizovan na više putnih pravaca nakon protesta i blokada, koje su usledile zbog cene goriva. Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", saobraćaj je normalizovan nakon blokade na deonici Stara Pazova - Nova Pazova, izlaz iz Stare… »

Hrvatska: Stiže toplotni talas, temperature do 35 stepeni

Blic 11.06.2018
Hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je za danas i sutra upozorenje od toplotnog udara na području Zagreba, Osijeka i Karlovca, a očekuje se da će temperatura dostići 35 stepeni Celzijusovih. Iz Zavoda je saopšteno de će tokom poslepodneva u… »

Mihajlović: Blokade ugrožavaju živote građana, Vlada traži način da odgovori na poskupljenje goriva

Blic 11.06.2018
Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu, kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva… »

Počinju istrage o nestalim bebama

Blic 11.06.2018
Mešovita komisija koja će vršiti istrage u slučajevima nestalih beba, a koju sačinjavaju predstavnici državnih institucija i roditelja dece koji sumnjaju da su im deca nestala iz porodilišta, danas, četiri meseca posle osnivanja, počinje sa… »

Umetnik Dragan Coha pronađen mrtav ispred Galerije likovnih umetnosti

Blic 11.06.2018
Ispred Galerije likovnih umetnosti pronađen je mrtav umetnik Dragan Coha, navela je Policijska uprava za Grad Beograd. Telo bez vidnih povreda zatečeno je u 13 časova i 20 minuta na trotoaru ispred Galerije likovnih umetnosti u Pariskoj ulici broj 16… »

Vulin: Protesti u Srbiji su teror manjine nad većinom

Blic 11.06.2018
Protesti u Srbiji zbog povećanja cene goriva predstavljaju teror manjine nad većinom i organizuju ih Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Dveri, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. - Sada svi treba da prilagođavamo svoje obaveze tome što je neko… »

U bazi "Jug" u Bujanovcu počela vežba "Platinasti vuk"

Blic 11.06.2018
Međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 18", na kojoj učestvuje oko 500 pripadnika vojski iz devet zemalja počela je danas u bazi "Jug" kraj Bujanovca. Na vežbi, koja traje do 22. juna, učestvuju oficiri, podoficiri i vojnici iz SAD, Velike… »

Antić: O ceni goriva može da se razgovara civilizovano

Blic 11.06.2018
Cena goriva je pitanje o kojem uvek može da se razgovara civilizovano, a nikako razlog da se ometa saobraćaj, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić. - Motivi za ovaj protest definitivno nisu socijalni već politički i ovakav protest… »

Ko je ubio Milana Pantića: Prošlo je gotovo 17 godina od mučke likvidacije novinara na kućnom pragu

Blic 10.06.2018
"Ubeđeni smo da je motiv za ubistvo kolege Milana Pantića pljačkaška privatizacija u kojoj je više osoba primilo milionski mito i koja je ostala bez sudskog epiloga", ovako je za "Novosti"ispričao Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje… »

Ministar odlučuje da li će biografija Hilari Klinton ući u srpske lektire

Blic 11.06.2018
U Ministarstvu prosvete zakazan je za sutra sastanak sa predstavnicima Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, a jedna od glavnih tema biće predlog da biografija Hilari Klinton uđe u lektiru za prvi razred gimnazija u opštinama na jugu Srbije u… »