Izvor: Cenzolovka/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Tamara Skrozza podnela ostavku u Izvršnom odboru NUNS-a

Cenzolovka 11.06.2018
Novinarka Tamara Skrozza podnela je u četvrtak ostavku na mesto članice Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije, saznaje Cenzolovka. Ovu informaciju kratko je za Cenzolovku potvrdio generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković. Njena… »

Ćelija čeka ubicu Milana Pantića

Cenzolovka 11.06.2018
Prošlo je 17 godina od likvidacije našeg novinara, dopisnika iz Jagodine. Matić: Imena nalogodavaca prosleđena tužilaštvu. UBEĐENI smo da je motiv za ubistvo kolege Milana Pantića pljačkaška privatizacija u kojoj je više osoba primilo milionski… »

Vučić tvrdi da su mediji pod kontrolom opozicije, a ne vlasti

Cenzolovka 11.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je "dokaz" cezure u Srbiji taj što nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom nije objavila stav SNS povodom informacije da je najveći kablovski operater kupio najveću marketinšku agenciju, što prema… »

Bodrožić: Ima hrabrih novinara, ali ovo prelazi u ludost

Cenzolovka 11.06.2018
Urednik kikindskih novina Željko Bodrožić ocenio je u Novom danu da i dalje ima hrabrih novinara u Srbiji, s tim da su smanjene mogućnosti da se ta hrabrost iskaže. „Ovo već prelazi u ludost, ovo što neki od nas rade po lokalima, da i dalje… »

Srećno odrastanje!

Cenzolovka 11.06.2018
Dnevni list „Danas“ je napunio 21. godinu. Malo li je na ovu skupoću? Punoletan je tako da čak i u puritanskoj i trezvenjačkoj Americi može da uđe u dragstor i kupi si pivo da proslavi. Može na glasanje, nije više ni brucoš, i ima vozačku… »

Danas – juče, danas i sutra (VIDEO)

Cenzolovka 11.06.2018
Devetog juna 1997. godine izašao je prvi broj lista Danas. Za ovih 21 godinu izašlo je više od 7.500 brojeva. Nestanak struje, nestašice papira, zatvaranje redakcije od strane vlasti, drakonske kazne i kritike državnog vrha, obeležili su istoriju… »

Danas je 17 godina od ubistva Milana Pantića

Cenzolovka 11.06.2018
Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća javnost i kolege da se danas, 11. juna, navršava 17 godina od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića. Pomen Milanu Pantiću biće u 11 sati na gradskom groblju u Jagodini. Milanove… »

Za media i T1 televizija traže ostavku ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića

Cenzolovka 11.06.2018
Zajednički Urednički kolegijum Za medije i T1 televizije, obratio se javnosti Otvorenim pismom povodom rezultata Konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od strane Ministarstva kulture i informisanja: Na ovaj način se obraćamo javnosti u Srbiji… »

United grupa: Čudna ideja RTS

Cenzolovka 11.06.2018
Posle najava da će javni servis Srbije svoj program distributerima prodavati preko posrednika, RTS je objavio javni poziv za prikupljanje ponuda zainteresovanih, što u United grupi „smatraju nezakonitim, a celu ideju uvođenja posrednika čudnom“… »

Direktor fotografije: RTS na ivici profesionalnog, finansijskog i kreativnog opstanka

Cenzolovka 11.06.2018
Vasko Vasović, dugodišnji snimatelj i direktor fotografije RTS-a, pisanim putem se obratio medijima, kako bi, kako kaže, sprečio devastaciju te javne medijske ustanove. Pismo Vasovića prenosimo u celosti: Foto: Cenzolovka Kao snimatelj sa najvišim… »