Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Blokada saobraćaja u više gradova u Srbiji

Danas 11.06.2018
Vozači nezadovoljni cenom goriva blokirali su jutros saobraćajnice u više gradova u Srbiji. Saobraćaj u Beogradu blokiran je jutros na Zrenjaninskom putu u oba smera, a na kratko je bio blokiran i most Gazela u pravcu ka aerodromu, ali su se vozači… »

Mihajlović: Blokada ugrožavanje bezbednosti

Danas 11.06.2018
Nedopustiv je i za svaku osudu način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, jer blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavaju bezbednost i slobodu kretanja, ocenila je danas u pisanoj izjavi ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Vulin: Organizatori protesta da se ne kriju iza vozača

Danas 11.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas organizatore protesta zbog cene goriva da se ne kriju iza vozača, jer bi sa njima razgovarao ministar finansija, ukoliko bi znao ko su, prenosi N1. Vulin je gostujući na televiziji Pink kazao da odluka… »

Počela vežba Platinasti vuk 2018

Danas 11.06.2018
Svečanom ceremonijom otvaranja u bazi „Jug“danas je počela međunarodna vežba „Platinasti vuk 18“, koja će se realizovati do 22. juna ove godine. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, na vežbi će učestvovati oko 500 oficira… »

Novi Sad: Dodeljena bespovratna sredstva za kupovinu kuća bračnim parovima

Danas 11.06.2018
Ugovori za 30 bračnih parova koji su na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova dobili bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom uručeni su danas u pokrajinskoj vladi u Novom Sadu. U saopštenju Zavoda navodi se da je ovo četvrta godina… »

Lazarević: Pokušaj NATO invazije trajao od 9. aprila do 9. juna

Danas 11.06.2018
Penzionisani general Vladimir Lazarević, koji je odslužio kaznu zatvore za ratne zločine na Kosovu zbog kojih je osuđen pred Haškim tribunalom, izjavio je za Informer da je pokušaj invazije NATO trajao od 9. aprila pa sve do 9. juna 1999. godine i… »

Zaplenjeno 37.000 neprijavljenih evra

Danas 11.06.2018
Carinici su na izlazu graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj otkrili 37.000 neprijavljenih evra kod Turčina koji je dolazio iz Holandije i prethodno izjavio da nema ništa da prijavi, saopštila je danas Uprava carina. Prekršaj je otkriven kada je… »

Pašalić: Uprkos zabrani, deca i dalje prisiljena da rade najteže fizičke poslove

Danas 11.06.2018
Danas je nezamislivo da postoji bilo čija eksploatacija, a pogotovo dece, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom 12. juna, Međunarodnog dana borbe protiv dečjeg rada i dodao da su u mnogim zemljama, uprkos zabrani, deca i dalje… »

Ne davimo Beograd: Osuđujemo nasilje nad biciklistima

Danas 11.06.2018
Inicijativa Ne davimo Beograd najoštrije osuđuje nasilje kojim su bili izloženi biciklisti i planovi udruženja „Ulice za bicikliste“ i „Savski nasip“ dok su na Savskom nasipu protestnom šetnjom zahtevali od gradskih i republičkih službi da… »

Simona Halep: Prvenac u Parizu

Danas 11.06.2018
Ličnost Danas Simona Halep i definitivno neće doživeti sudbinu Jelene Janković, koja je dugo bila broj jedan na WTA listi, a da nikada nije osvojila grend slem titulu. Na pomalo epski način, Halepova je preokretom protiv Sloun Stivens uspela da na… »