Izvor: Dnevnik/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Uhapšena trojica batinaša

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su F.P. (23), V.K. (31) i M.K. (33) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, saopštio je večeras MUP. Oni se… »

UPOZORENjE Od srede do petka moguće nepogode

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od srede do petka očekuje nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom i lokalnim vremenskim nepogodama sa količinom padavina preko 20 mm za tri sata, olujnim vetrom i pojavom… »

Mešovita komisija za nestale bebe istražiće svaki slučaj

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Mešovita komisija formirana sa zadatkom da istraži slučaj nestalih beba održala je danas prvi sastanak, a član komisije Radiša Pavlović kaže da je Vlada pokazala punu posvećenost rešavanju ovih slučajeva. Komisija, u čijem se sastavu… »

Mihajlović: Blokade nedopustive, ugrožavaju prava građana

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu, kaže potpredsednica Vlade i ministarka… »

Antić: O ceni goriva može da se razgovara civilizovano

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Cena goriva je pitanje o kojem uvek može da se razgovara civilizovano, a nikako razlog da se ometa saobraćaj, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić. "Motivi za ovaj protest definitivno nisu socijalni već politički i ovakav… »

Domaći čvarci nagrađeni u Briselu za superioran ukus

Dnevnik 11.06.2018
BRISEL: Proizvodi ”Domaći čvarci” i ”Domaća svinjska mast” kompanije ”Bibli” iz Mladenovca, nagrađeni su danas Zlatnom zvezdom na međunarodnoj manifestaciji Nagrada za superiorni ukus koja se održava u Briselu. ”Nagrada je garancija… »

Pokrajina: Krov nad glavom steklo još 30 porodica

Dnevnik 11.06.2018
NOVI SAD: U Pokrajinskoj vladi potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Danas je, tako, krov nad glavom steklo još 30 bračnih parova i njihovih više od… »

Srpska reprezentacija jedina dobila trg u Rusiji

Dnevnik 11.06.2018
U Svetlogorsku, gradu u kome je smeštena reprezentacija Srbije tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, otvoren je Trg rusko-srpskog prijateljstva, objavljuje Sputnjik. Trg su otvorili ministar kulture Kalinjingradske Andrej Germak, gradonačelnik… »

Normalizovan saobraćaj na više pravaca

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: JP "Putevi Srbije" saopštili su večeras da je saobraćaj normalizovan na više putnih pravaca. Saobraćaj je normalizovan nakon blokade na deonici Stara Pazova - Nova Pazova, izlaz iz Stare pazove - kružni tok. Takođe saobraćaj je… »

NIJE ZARAZNO, ALI PEČE Bolan ujed bube klintonke

Dnevnik 11.06.2018
Osim komaraca, u ovo doba godine pojavljuju se i takozvane bube klintonke, čiji ujed jako peče, a moguće su i ozbiljne alergijske reakcije, od crvenila do otoka, pa i opekotine koja nastane oko samog mesta uboda. Lekari kažu da ove bube ne prenose… »