Izvor: Dnevnik/Kultura arhiva vesti 11.06.2018

SANU: Uručene nagrade Branko Ćopić

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: U Salonu Kluba SANU danas je svečano uručena nagrada Branko Ćopić piscima Goranu Milašinoviću i Draganu Lakićeviću. Upravni odbor Zadužbine Branka Ćopića (predsednik Milisav Tešić, Goran Petrović, Dušan Kovačević, Nada… »

Mira Furlan: Kim Kardašijan je idealna umetnica našeg doba

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Ovo vreme je loše za umetnost i umetnike, a idealna umetnica našeg doba je Kim Kardašijan, kazala je Tanjugu glumica Mira Furlan pred svoj dolazak na književni regionalni festival "Krokodil" koji se održava sledećeg vikenda u Beogradu. … »

Počeo rad na filmu "Serbija, 100 godina nakon Soluna"

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: U Beogradu je počeo rad na dokumentarno-igranom filmu "Srbija, 100 godina nakon Soluna" reditelja Ivana Živkovića, koji bi trebalo da bude realizovan do polovine jeseni. Film, za koji je scenario napisao Miloš Rajković preispituje ulogu… »

Čikaški hop-hop mjuzikl u programu Šekspir festivala u Čortanovcima

Dnevnik 11.06.2018
Osim centralnoj festivalskoj lokaciji, velelepnoj Vili Stanković u Čortanovcima publika će imati prilike da gleda predstave u Srpskom narodnom pozorištu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao i Malom pozorištu "Duško Radović". ČORTANOVCI… »

Pogledajte trejler za film o prvom čovekovom letu na Mesec

Dnevnik 11.06.2018
Film „Prvi čovek“ prati život američkog astronauta Nila Armstronga u periodu od 1961-1969, dok se pripremao za let na Mesec, kao i njegovo uzbudljivo putovanje do Zemljinog satelita. Nila Armstronga tumači Rajan Gosling a film je režirao Dejmijen… »

Srpsko narodno pozorište u oktobru gostuje u Južnoj Koreji

Dnevnik 11.06.2018
„Na Drini ćuprija”, najgledanija predstava Srpskog narodnog pozorišta u poslednjih nekoliko godina, koju je inspirisan romanom nobelovca Ive Andrića na scenu našeg najstarijeg profesionalnog teatra postavio Kokan Mladenović – u oktobru će… »

Spektakl Škorpionsa u Štark areni

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Slavni nemački hevi metal bend Škorpions nastupio je prvi put u Srbiji, a većina fanova u Štark areni saglasna je u oceni da je vredelo čekati ih. Kao što je bubnjar Miki Di najavio na jučerašnjoj konferenciji za novinare, priredili su… »