Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 11.06.2018

Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika?

Južne vesti 11.06.2018
Predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić navodi da aktuelni ustavni amandmani vode politizaciji pravosuđa i smanjenju nezavisnosti. Ako vrhovnog javnog tužioca i ostale tužioce bude birala Skupština Srbije prostom većinom, Ilić upozorava… »

Počinje obeležavanje 53-godišnjice rada niškog Univerziteta

Južne vesti 11.06.2018
Promocija doktora nauka, dodela priznanja najboljim studentima, predavanja, književne večeri, koncerti i izložbe biće organizovani tokom ove nedelje, povodom obeležavanja 53 godine postojanja i rada Univerziteta u Nišu. Od ponedeljka 11. juna do… »

Bez vode Bubanj, Pasi Poljana, Minovo naselje i viši delovi Palilule

Južne vesti 11.06.2018
Zbog velike havarije na vodovodnoj mreži, kako saopštavaju iz niškog Vodovoda bez vode ostaju ulice u višim delovima grada, kao što su Ulica Braće Ignjatovića, Njegoševa, Kovanlučka, kao i naselje Bubanj, Pasi Poljana i Minovo naselje. Kvar i na… »

SNS isključio Sanju Stajić

Južne vesti 11.06.2018
Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer "nije prošla stranačku kontrolu", navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke… »

Za rekonstrukciju Trga u Nišu očekuju se pare iz Ministarstva privrede

Južne vesti 11.06.2018
Najavljena rekonstrukcija Trga kralja Milana, kojom će deo kod "konja" dobiti novi izgled, finansiraće se najvećim delom najverovatnije novcem koji je Ministarstvo privrede dodeljuje na konkursu. Kako kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj… »

Sindikat aerodroma: Da li će novi direktor još da nam smanji plate?

Južne vesti 11.06.2018
Nakon što je Gradsko veće predložilo smenu direktora niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladice Đurđanovića zbog, kako su naveli, nezakonitog povećanja plata, oglasio se i sindikat ovog preduzeća. Sindikalci tvrde da su izjave gradske… »

Većnik Kačar: Vratio sam se u Niš

Južne vesti 11.06.2018
Gradski većnik za omladinu i sport Branislav Kačar bi odluku suda o optužnici protiv njega zbog sumnje na korupciju, ipak trebalo da dočeka u Nišu, jer se, kako sam kaže, u ovaj grad iz Kanade vratio pre nekoliko dana. Gradsko veće nije znalo kada… »

Protesti zbog cene goriva i danas na jugu Srbije

Južne vesti 11.06.2018
Nezadovoljni cenom goriva, Leskovčani su i jutros od 7 do 8 sati zaustavili svoje automobile i motocikle. Njih desetak je bilo parkirano na Bulevaru oslobođenja kod Šop-Đokićeve kuće, a saobraćaj se u ostale 3 trake odvijao bez smetnji. U 17 sati… »

Neki vozači postaju “ložači” zbog gašenja sektora u niškoj Direkciji za javni prevoz

Južne vesti 11.06.2018
Osim što je Gorica ostala bez još jednog dela radnika, jer su prešli u Medianu, vozači gradskih autobusa zaposleni u Direkciji za javni prevoz biće preraspodeljeni u druga niška preduzeća. Najviše njih ide takođe u Medianu, a ostali u Vodovod… »

Gradonačelnik Niša - rođen u Podgorici, 34 prekršaja, primanja 142.000 dinara

Južne vesti 11.06.2018
Prvi čovek Niša Darko Bulatović, prema registru neplaćenih kazni, dužan je za prekršaje skoro 70.000 dinara. Plata mu je 91.000 dinara, a prima i invalidsku penziju od 51.000 dinara. Prijavio je kao imovinu 1 stan, 2 automobila, a 2017. godine… »