Izvor: N1 Info/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Pretučen muškarac tokom blokade u Borči, uhapšeni napadači

N1 Info 11.06.2018
Beogradski mediji javljaju da su jednog muškarca pretukle tri osobe koje su jutros, na Zrenjaninskom putu kod Borče, protestovale zbog cene goriva. MUP Srbije saopštio je večeras da su tri osobe uhapšene zbog fizičkog napada na jednog muškarca i… »

Božović o blokadama: Vlast u građansku slobodu ne veruje

N1 Info 11.06.2018
Protesti zbog poskupljenja goriva postali su prvorazredna politička tema u Srbiji. Dok vlast u njima vidi bahatost i pravljenje haosa iza koga stoje opozicioni lideri, opozicija tvrdi da je u pitanju legitimna gradjanska neposlušnost zbog koje bi vlast… »

Vulin: Organizatori protesta da se ne kriju iza vozača

N1 Info 11.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas organizatore protesta zbog cene goriva da se ne kriju iza vozača, jer bi sa njima razgovarao ministar finansija, ukoliko bi znao ko su. Vulin je gostujući na televiziji Pink kazao da odluka da li će… »

UNS apeluje: TOK da preuzme istragu i optuži ubice Pantića

N1 Info 11.06.2018
Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović zatražio je u ime svih kolega ubijenog novinara iz Jagodine Milana Pantića da Tužilaštvo za organizovani kriminal konačno preuzme tu istragu i optuži ubice i nalogodavce. U Jagodini je… »

Tamara Skrozza podnela ostavku u Izvršnom odboru NUNS-a

N1 Info 11.06.2018
Novinarka Tamara Skrozza podnela je u četvrtak ostavku na mesto članice Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), saznaje Cenzolovka. Ovu informaciju kratko je za Cenzolovku potvrdio generalni sekretar NUNS Svetozar Raković. Njena… »

Amerikancu 40 godina zatvora zbog gaženja biciklista

N1 Info 11.06.2018
Jedan Amerikanac koji je usmrtio petoro biciklista dok je pod uticajem lekova vozio kamionet, osuđen je na 40 godina zatvora. Čarls Piket se na sudu u saveznoj državi Mičigen izvinio i rekao da će "dati život" za ljude koje je 2016. godine ubio ili… »

Pašalić: Sprečimo izrabljivanje dece

N1 Info 11.06.2018
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada koji se obeležava sutra, zaštitnik građana Zoran Pašalić istakao je da u mnogim zemljama, uključujući i Srbiju postoje deca koja su prisiljena da rade najteže fizičke poslove i kojoj su… »