Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 11.06.2018

Za ekonomski razvoj Niša iz gradske kase 39,3 miliona dinara

Niške vesti 11.06.2018
Gradski većnik Mihajlo Zdravković kazao je da su 9,3 miliona dinara, opredeljena za finansiranje kamate za kredite koje preduzeća podižu kod komercijalnih banaka. „To je mera koja je prošle godine privukla najviše pažnje i za koju je ove godine… »

Niška skupština zaseda 20. juna?

Niške vesti 11.06.2018
Zakonski rok za održavanje sednice Skupštine grada Niša ističe za deset dana, 21. juna, a prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle Niške vesti odbornici niške skupštine trebalo bi da se okupe samo dan pre isteka tog roka – 20. juna… »

Naissus Niš: Nastavak radova u Daničićevoj

Niške vesti 11.06.2018
Zbog složenih radova danas bez vode biće korisnici u toj i ulici Sime Matavulja od 9 do 15 sati, nakon čega se predviđa normalizacija vodosnabdevanja. Tokom dana na pomenutim lokacijama dežuraće auto-cisterna sa pijaćom vodom.… »

Nišlije „pešice“ protestovale protiv poskupljenja goriva

Niške vesti 11.06.2018
Nišlije nisu danas u Proseku, kao prethodna dva dana, blokirale magistralni put Niš-Pirot zbog poskupljenja goriva, ali su na kratko usporile saobraćaj prelaženjem kolovoza na pešačkom prelazu. Blokada je izostala pošto se pozivu za protest… »

Mlađe kategorije „Naisa“ na finalnom vaterpolo turniru

Niške vesti 11.06.2018
Plasman na fajnal-siks obezbedile su po tri ekipe iz dve polufinalne grupe, a naš tim je prošao dalje nakon dva poraza (Partizan2 7:12, Dunav 7:8) i pobede (Partizan1 10:7). „Nadali smo se pozitivnom ishodu. Verovali smo u sebe, verovali smo da… »

SINDIKAT AERODROMA: Grad menja direktora zbog Odluka koje je sam potvrđivao

Niške vesti 11.06.2018
Izjavama članova Gradskog veća Grada Niša i predstavnika budžetske inspekcije Grada Niša da od 2015 godine JP Aerodrom Niš isplaćuje protivzakonito višestruko uvećane zarade, što je i osnov pokretanja procedure smene direktora Vladice… »

Humanitarna svirka u Processu za pomoć Aleksandru Nikoliću

Niške vesti 11.06.2018
Aca se bori sa leukemijom, a njegovi prijatelji mu svakodnevno pomažu na različitim skupovima. Tako će i Process dati svoj doprinos da se ovom momku što pre obezbedi finansijska pomoć koja će mu biti preko potrebna u periodu koji ga očekuje… »

Fudbalerke Radničkog šampionke Regiona Istočne Srbije

Niške vesti 11.06.2018
ŽFK Radnički, iako formiran pre nešto manje od 3 godine, krupnim koracima grabi ka višim rangovima, a do sada im se na tom putu uvek isprečio baraž. Iako je ove godine baraž ukinut, uspele su fudbalerke Radničkog da dokažu da su s pravom tu gde… »

Petar Božović: Niš je lep grad, a Šaban Bajramović je njegov brend

Niške vesti 11.06.2018
Dan nakon koncerta Božović se okupio sa svojim prijateljima u kultnoj niškoj kafani Galija ali i izdvojio svoje vreme da sa čitaocima Niških Vesti podeli svoje impresije o našem gradu i svom velikom prijatelju Šabanu Bajramoviću. “Niš je nekada… »

EI Niš-od industrijskog giganta do inspiracije za muzej

Niške vesti 11.06.2018
Danas fabrički krug Elektronske industrije (EI) u Nišu koji se prostire na gotovo šezdeset pet hektara površine, dobrim delom zvrji prazan i zapušten, a umesto televizora, veš-mašina ili rendgen aparata, proizvode se čajevi, plastične kese i… »