Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Jenjavaju protesti u Leskovcu, policija pokušala da podigne vozilo paukom

Novi magazin 11.06.2018
Svega dvadesetak Leskovčana danas je sa svojim automobilima protestovalo na Bulevaru oslobođenja u centru grada zbog cene benzina, a policija je pri kraju protesta pokušala "paukom" da podigne jedan automobil. Tu nameru policije osujetili su učesnici… »

U Srbiji sutra pretežno sunčano i veoma toplo, do 35 stepeni

Novi magazin 11.06.2018
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, a izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom očekuje se kasnije posle podne i uveče na jugozapadu i zapadu, a tokom noći i na severu zemlje, saopštio je Republički… »

Ministarstvo rudarstva: Blokiranje saobraćajnica nezakonito

Novi magazin 11.06.2018
Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je danas da blokiranje prometnih sаobrаćаjnicа u gradovima širom Srbije nije nаčin dа se iskаže nezаdovoljstvo po bilo kom pitаnju, а uz to je i nezаkonito. "Cenа gorivа je pitаnje o kojem… »

UNS: Istragu o ubistvu Milana Pantića da preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal

Novi magazin 11.06.2018
Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović zatražio je u ime svih kolega ubijenog novinara iz Jagodine Milana Pantića da Tužilaštvo za organizovani kriminal konačno preuzme tu istragu i optuži ubice i nalogodavce. U Jagodini je… »

Još 30 bračnih parova u Vojvodini dobiće kuće na selu

Novi magazin 11.06.2018
Ugovorima za dodelu bespovratnih sredstava danas je još 30 bračnim parova steklo mogućnost da kupi seosku kuću sa okućnicom na teritoriji Vojvodine, saopštila je Pokrajinska vlada. Iz Pokrajinske vlade su najavili da je rebalansom pokrajinskog… »

Amerikancu 40 godina zatvora zbog gaženja biciklista

Novi magazin 11.06.2018
Jedan Amerikanac koji je usmrtio petoro biciklista dok je pod uticajem lekova vozio kamionet, osuđen je danas na 40 godina zatvora. Čarls Piket se na sudu u saveznoj državi Mičigen izvinio i rekao da će "dati život" za ljude koje je 2016. godine… »

Pašalić: Sprečimo izrabljivanje dece koja su prisiljena da rade

Novi magazin 11.06.2018
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada koji se obeležava sutra, zaštitnik građana Zoran Pašalić istakao je da u mnogim zemljama, uključujući i Srbiju postoje deca koja su prisiljena da rade najteže fizičke poslove i kojoj su… »

Inicijativa osudila napad na bicikliste na Savskom nasipu

Novi magazin 11.06.2018
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" osudila je nasilje nad biciklistima i članovima udruženja "Ulice za bicikliste" i "Savski nasip" dok su na Savskom nasipu protestnom šetnjom zahtevali od gradskih i republičkih službi da uklone divlje vikendice sa… »

Vladimir Gligorov: Tržišta i teritorije

Novi magazin 11.06.2018
Bregzit je otvorio temu koja je stara koliko i politička misao. Britanski ključni problem jeste granica između Severne Irske i Irske. A onda, naravno, granica unutar same Severne Irske. Dok su Irska i Ujedinjeno Kraljevstvo članice Evropske unije, deo… »