Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Uhapšeni napadači na muškarca na Zrenjaninskom putu

Politika 11.06.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su F.P. (23), V.K. (31) i M.K. (33) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, saopštio je večeras MUP. Oni se sumnjiče… »

Srpskim osnovcima nagrada na takmičenju u robotici

Politika 11.06.2018
Tim osnovaca iz Srbije osvojio je nagradu za inovaciju na Evropskom takmičenju u robotici Eurobot u Parizu. Na juče završenom takmičenju, tim u sastavu Konstantin Ljepava (6. razred) i Aleksa Bošković (7. razred), nagrađen je u konkurenciji… »

Batut: U Srbiji registrovane 5.492 osobe obolele od malih boginja

Politika 11.06.2018
Od početka oktobra u Srbiji i u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji registrovano je 5.492 slučaja malih boginja, dok je od posledica te bolesti umrlo 15 ljudi, pokazuju poslednji podaci Insituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović… »

Roditeljstvo – skupo i komplikovano „zanimanje”

Politika 11.06.2018
Zbog ogromnog psihološkog i finansijskog pritiska da se bude savršen, veliki broj roditelja ostaje samo na jednom detetu. „Generacija savremene dece je najželjenija otkako je sveta i veka. Odrastaju pod staklenim zvonom, sa sterilizatorima… »

Sabor kumova 2018.

Politika 11.06.2018
Slatki dani u Goračićima okupili čitavo selo i još tri puta toliko naroda iz Beograda, Čačka i Dragačeva. ​Goračići – Fiskulturna dvorana osnovne škole u ozelenelom dragačevskom selu pretvorena je na kraju sedmice u šahovsku arenu gde su… »

Sedam godina bitke s Drinom

Politika 11.06.2018
Gradnja HE „Zvornik” započela je 1948, a danas je ona, uz hidroelektranu „Bajina Bašta”, jedna od glavnih tema graničnog spora između Srbije i Bosne i Hercegovine. Na mesto gde se okolna brda s jedne i s druge strane približavaju koritu reke… »

Krštenje u Atlantskom okeanu

Politika 11.06.2018
Nedaleko od grada Maspalomas na ostrvu Gran Kanarija, s blagoslovom nadležnog arhijereja, episkopa zapadnoevropskog Luke, srpski sveštenik služio prvu liturgiju i obavio krštenje. Gran Kanarija, drugo po naseljenosti među Kanarskim ostrvima, okupano… »

Zvuk briselske tišine

Politika 11.06.2018
Dok je Brisel uglavnom ćutao na najnovije „strelice” iz Prištine, koja je nezadovoljna ulogom EU, ponovo su se pojavile najave da će biti promenjen format dijaloga Beograda i Prištine. Baš u trenutku kada bi uveliko trebalo da rešava pitanje… »

„Dani Laze Kostića” – šesti put

Politika 11.06.2018
U Somboru je početkom juna (u čast pesme „Santa Maria dela salute”, završene 3. juna 1909), u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” i Udruženja građana „Ravangradsko proleće”, održana šesta manifestacija „Dani Laze… »