Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Pojedini putevi i danas bili blokirani

RTS 11.06.2018
Most Gazela nakratko je jutros bio blokiran u pravcu ka aerodromu dok policija nije uklonila osam vozila koja su blokirala prolaz ostalima u toj traci. Na beogradskim ulicama u popodnevnim satima nije bilo blokade saobraćaja. JP "Putevi Srbije"… »

Vremenska prognoza – 12. jun

RTS 11.06.2018
Pretežno sunčano i veoma toplo. Kasnije posle podne i uveče na jugozapadu i zapadu, a tokom noći na severu Srbije, kratkotrajni pljuskov i grmljavina. Najviša dnevna temperatura od 32 stepena do 35 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća… »

"Vlada spremna za razgovor, ali ne pod pritiskom ulice"

RTS 11.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručuje da je Vlada Srbije spremna sa svima da razgovara, ali ne pod pritiskom ulice. U ministarstvima saobraćaja i energetike kritikuju blokade puteva povodom porasta cena goriva. Smatraju da motivi… »

Komisija za nestale bebe: Istražićemo svaki slučaj

RTS 11.06.2018
Mešovita komisija formirana sa zadatkom da istraži slučaj nestalih beba održala je prvi sastanak. Član komisije Radiša Pavlović kaže da je Vlada pokazala punu posvećenost rešavanju ovih slučajeva. Komisija, u čijem se sastavu nalaze… »

Umetnik Dragan Coha pronađen mrtav

RTS 11.06.2018
Ispred Galerije likovnih umetnosti pronađen je mrtav umetnik Dragan Coha, navela je Policijska uprava za Grad Beograd. Telo bez vidnih povreda zatečeno je u 13 časova i 20 minuta na trotoaru ispred Galerije likovnih umetnosti u Pariskoj ulici broj 16… »

Počela međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 18"

RTS 11.06.2018
Svečanom ceremonijom u bazi "Jug" počela je međunarodna vežba "Platinasti vuk 18", koja će se realizovati do 22. juna ove godine. Na vežbi će učestvovati oko 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država… »

Evropska nagrada za srpske osnovce iz robotike

RTS 11.06.2018
Tim osnovaca iz Srbije u sastavu Konstantin Ljepava i Aleksa Bošković osvojio je nagradu za inovaciju na Evropskom takmičenju u robotici Eurobot u Parizu. Konstantin i Aleksa su nagrađeni u konkurenciji učesnika u kategoriji do 18 godina. Tema… »

Godišnjica ubistva novinara Milana Pantića

RTS 11.06.2018
Polaganjem venca i dodelom nagrade koja nosi njegovo ime, obeležena je 17. godišnjica od ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine. Sa mesta zločina i trga koji nosi ime Milana Pantića gde su novinari položili… »

Sutra sastanak u ministarstvu, tema Hilari Klinton u lektiri

RTS 11.06.2018
U Ministarstvu prosvete zakazan je za sutra sastanak sa predstavnicima Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, a jedna od glavnih tema biće predlog da biografija Hilari Klinton uđe u lektiru za prvi razred gimnazija u opštinama na jugu Srbije u… »

Trideset bračnih parova iz Vojvodine dobilo sredstva za kupovinu kuće

RTS 11.06.2018
Na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova, 30 bračnih parova sa teritorije Vojvodine dobilo je bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom. Sredstva su namenjena porodicama sa sela. Ugovore im je uručio pokrajinski sekretar za socijalnu… »