Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 11.06.2018

Sportske igre mladih u Vranju

RTS 11.06.2018
U Vranju se danas u osam sportova takmiči oko hiljadu osnovaca i srednjoškolaca iz Pčinjskog okruga. Igre je organizovao Savez za školski sport. Simbolično, paljenjem baklje, počele su Sportske igre mladih. Ispred Sportskog centra u Vranju zakletvu… »

Goračići: U slavu kumstva

RTS 11.06.2018
Minulog vikenda u Goračićima kod Guče održana je Kumovijada, manifestacija koja promoviše dragačevski kraj, posebno gastronomiju. U dragačevskom kraju trpeza je kažu nezamisliva bez čuvene jeličke gibanice. Obrok kojem ne mogu odoleti ni… »

O kosmičkoj inflaciji i sudaru crnih rupa u Nišu

RTS 11.06.2018
Vrhunski svetski stručnjaci iz oblasti fizike i kosmologije držali su u Nišu predavanja doktorandima iz deset balkanskih zemalja. To je deo programa koji već deceniju i po, zajedno sprovode niški Prirodno-matematički fakultet i Institut "Maks Plank"… »

Lubnica: Četiri generacije na istom poslu

RTS 11.06.2018
Na imanju porodice Martić u ataru Lubnice kod Zaječara složno rade četiri generacije. Koriste subvencije grada za unapređenje svog gazdinstva, a ovih dana iz budžeta grada dobili su i podsticajna sredstva za treće dete - najmlađeg člana u… »

Savremeni ultrazvučni aparat za pančevačko porodilište

RTS 11.06.2018
Zahvaljujući donatorima, pančevačko porodilište dobilo je 4D ultrazvučni aparat koji će lekarima omogućiti kvalitetniji i edikasniji rad. Porodilište Opšte bolnice u Pančevu sa oko 1.700 porođaja godišnje jedno je od najvećih u Srbiji i ova… »

Rana žetva u Dvoranama kod Kruševca

RTS 11.06.2018
U Rasinskom okrugu, žetva ječma počela je dve nedelje ranije nego što je uobičajeno. Zbog visokih temperatura i manje padavina u aprilu i maju poraniće i žetva pšenice, a suša preti i kukuruzu koji je u tom kraju posejan na 40.000 hektara. Na… »

Moskovljani doneli priznanje kragujevačkim đacima

RTS 11.06.2018
Profesori moskovskog Obrazovnog kompleksa "1862" doputovali su u Kragujevac kako bi učenicima Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" koji su učestvovali u projektima "Dve sestre Srbija i Rusija - isprepletene sudbine" i "Tancuj dobro" uručili… »

Asfaltirana deonica puta ka Staroj planini

RTS 11.06.2018
Na Staroj planini asfaltirana je nova deonica puta koji povezuje Pirot sa selima srednjeg Visoka. Nadležni obećavaju i nastavka radova, što je važno i meštanima i turistima. Deonica puta koji povezuje Pirot sa selima srednjeg Visoka na Staroj planini… »

Sistem 48 - brzo rešavanje komunalnih problema

RTS 11.06.2018
U Leskovcu je "Sistem 48" - kao servis građana namenjen brzom rešavanju svih komunalnih problema - pokrenut pre više od tri godine. Podaci govore da Leskovčani odgovore dobijaju mnogo brže od zakonskih 48 sati. Više od decenije NALED je posvećen… »

Svilajnac: Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju

RTS 11.06.2018
Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Svilajncu obeležio je godinu dana uspešnog rada. U toj ustanovi boravi dvadeset petoro dece sa kojima rade defektolog, psiholog i vaspitači. Dobili su i novo specijalno vozilo za prevoz dece… »