Izvor: RTV Novi Pazar/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Raskrinkavanje: Delegaciji čelnih ljudi Sandžaka gromoglasni aplauzi i podrška u Kaselu

RTV Novi Pazar 11.06.2018
Sastanak sa privrednicima i radni iftar koji je održan u Kaselu obilježio je i pokušaj bliskog saradnika Muamera Zukorlića i funkcionera njegove stranke Ljutvije (Ljutva) Balkana da isprovocira članove delegacije iz Sandžaka, te da na sastanku… »

Otvoreno pismo porodice Gegić iz Kasela

RTV Novi Pazar 11.06.2018
Porodica Gegić iz Kasela, otvorenim pismom izrazila je ogorčenost zbog pokušaja portala Sandžakpress da jedan važan i konstruktivan sastanak između predstavnika sandžačkih opština i privrednika dijaspore, minimizira i prikaže u lažnom svetlu… »

DUNP i Univerzitet u Tuzli potpisali sporazum o saradnji

RTV Novi Pazar 11.06.2018
Rektori Univerziteta u Tuzli i Državnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Nermina Hadžigrahić i prof. dr Miladin Kostić, potpisali su danas sporazum o akademskoj saradnji ovih visokoškolskih ustanova. Ovim sporazumom, potpisanim u rektoratu… »

Ugostitelji uspešniji na takmičenjima od svih ostalih srednjih škola

RTV Novi Pazar 11.06.2018
Ugostiteljsko-turistička škola u Novom Pazaru osvojila je ove školske godine više priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima nego sve ostale srednje škole u gradu. Ugostiteljsko-turistička škola ima 450 učenika koji se školuju za 8… »

KRIK istraživao Zukorlićevu imovinu

RTV Novi Pazar 11.06.2018
Biografija: Muamer Zukorlić je kontroverzni verski lider i političar poznat po oštroj retorici. Diplomirao je filozofiju šerijatskog prava na Islamskom univerzitetu u Alžiru. U oktobru 1993. godine osnovan je Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, a… »

Počela izgradnja trafostanice Bistrica u Radoinji vredne 8 mil EUR

RTV Novi Pazar 11.06.2018
U Subotića polju u Radoinji počela je izgradnja Trafostanice Bistrica (220/110 kW) koja će doprineti stabilnijem radu elektroenergetskih sistema Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegvine, a dugoročno će obezbediti i napajanje električnom energijom… »