Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Uhapšena trojica batinaša sa Zrenjaninskog puta

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su F.P. (23), V.K. (31) i M.K. (33) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, saopštio je večeras MUP. Oni se… »

Počela da radi komisija za rešavanje slučajeva nestalih beba

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Mešovita komisija formirana sa zadatkom da istraži slučaj nestalih beba održala je danas prvi sastanak, a član komisije Radiša Pavlović kaže da je Vlada pokazala punu posvećenost rešavanju ovih slučajeva. Komisija, u čijem se sastavu… »

Blokade ulica i puteva nedopustive

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu, kaže potpredsednica Vlade i ministarka… »

Umetnik Dragan Coha pronađen mrtav ispred Galerije likovnih umetnosti

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Ispred Galerije likovnih umetnosti pronađen je mrtav umetnik Dragan Coha, javio je RTS. Telo bez vidnih povreda zatečeno je u 13 časova i 20 minuta na trotoaru ispred Galerije likovnih umetnosti u Pariskoj ulici broj 16. Dragan Coha rođen je… »

Počela međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 18"

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - U bazi "Jug" danas je počela međunarodna vežba "Platinasti vuk 18" koja će trajati do 22. juna, a učesnici su oko 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga iz SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, UAE, BiH, Bugarske, Mađarske, Rumunije… »

Domaći čvarci nagrađeni u Briselu za superioran ukus

RTV 11.06.2018
BRISEL - Proizvodi "Domaći čvarci" i "Domaća svinjska mast" kompanije "Bibli" iz Mladenovca, nagrađeni su danas Zlatnom zvezdom na međunarodnoj manifestaciji Nagrada za superiorni ukus koja se održava u Briselu. "Nagrada je garancija kvaliteta… »

Hilari u lektiri, sutra tema u ministarstvu

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - U Ministarstvu prosvete zakazan je za sutra sastanak sa predstavnicima Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, a jedna od glavnih tema biće predlog da biografija Hilari Klinton uđe u lektiru za prvi razred gimnazija u opštinama na… »

Vremeplov: Oficiri ubili Obrenoviće

RTV 11.06.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1903. godine oficiri zaverenici ubili su u rano jutro u Beogradu kralja Aleksandra Obrenovića i kraljicu Dragu. Kralj Aleksandar na vlast je došao 1889. posle abdikacije oca, kralja Milana, ali su zemljom zbog maloletstva… »

Od 16. juna letnja sezona saobraćaja vozova od Beograda do Bara

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Letnja sezona saobraćaja vozova od Beograda do Bara će početi u subotu, 16. juna, saopšteno je danas iz preduzeća "Srbija Voz". Zbog predstojećeg izmeštanja infrastrukturnih kapaciteta u savskom amfiteatru, međunarodni polasci za Bar se… »

Stefanović i Maleva o organizovanom prekograničnom kriminalu

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa generalnom direktorkom Centra za sprovođenje zakona u jugoistočnoj Evropi (SELEC) Snežanom Malevom i tom prilikom su posebno… »